Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Március 05. 08:57, hétfő | Helyi
Forrás: Saját forrás

George Benson és a Don Pasquale a VeszprémFesten

George Benson és a Don Pasquale a VeszprémFesten

George Benson Grammy-díjas amerikai dzsesszgitáros, a brit Matt Bianco és az Orquesta Buena Vista Social Club is fellép Omara Portuondóval a VeszprémFest idei programjában.

Ajúlius 18. és 21. között zajló fesztivált beharangozó veszprémi sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán fesztiváligazgató elmondta, hogy a 9. VeszprémFest első napján a tízszeres Grammy-díjas amerikai dzsesszgitáros, George Benson lép fel.

Másnap az izlandi Mezzoforte és a brit Matt Bianco várja az acid jazz, a funky, a soul és a popzene rajongóit.

Július 20-án kubai örömzenét hallhat a közönség az Orquesta Buena Vista Social Club és Omara Portuondo előadásában.

A fesztivál utolsó napján, július 21-én Donizetti Don Pasquale című vígoperájára várják a műfaj szerelmeseit. Ki vannak éhezve az emberek a vidámságra - indokolta az operaválasztást Miklósa Erika, aki Ruggero Raimondi olasz énekes oldalán lép fel az érseki palota történelmi díszletében.

A félig szcenírozott előadáson jelmezben énekelnek, a színpadi hatás megteremtése érdekében kihasználják a vár adottságait, és világítással, projektoros vetítéssel teszik színessé a produkciót - emelte ki Miklósa Erika. A Donizetti-darabban színpadra lép még Kálmán Péter, Horváth István, Mukk József, valamint a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és a Magyar Állami Operaház énekkara Héja Domonkos vezényletével.

Tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Rozé, Rizling és Jazz Napokat, amelyeken idén a Balaton környékének bor- és gasztronómiai kínálatát, valamint a hazai dzsesszélet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg az érdeklődők július 13. és 22. között. Az Óváros téri rendezvény, amelyen harminc borász és harminc zenész jelenik meg, idén is ingyenes - jegyezte meg Mészáros Zoltán.

A VeszprémFest összköltségvetése 140 millió forint, 22 millió forintot ebből a veszprémi önkormányzat áll, az E.ON Hungária 25 millió forinttal támogatja a rendezvényt, 35-40 millió forintot terveznek a jegybevételből, az államtól 20 millió forint támogatást kaptak, további 15-20 millió forint pályázati pénzre számítanak, a fennmaradó mintegy 30 millió forintot pedig szponzorok segítségével teremtenek elő - sorolta a fesztiváligazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt