Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Február 06. 11:10, hétfő | Helyi
Forrás: mti.hu

Gépkocsikat megszerző csalót keresnek

Gépkocsikat megszerző csalót keresnek

Az elkövető, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, hitelátvállalás ígéretével megszerez az interneten megvételre kínált személygépkocsikat, a tartozást azonban nem rendezi.
Képpel frissítve!

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjetájékoztatása szerint a pápai rendőrkapitányság az ügyben üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az eljárás egy pápai lakos feljelentése alapján indult meg, az ő négymillió forintot érő személygépkocsiját egy férfi hitelátvállalás ígéretével elvitte, de a törlesztőrészleteket nem fizette és a megadott telefonszámon már nem lehetett vele felvenni a kapcsolatot - tette hozzá a szóvivő.

Kitért arra: a csaló különböző internetes oldalakon hitelátvállalással megvételre kínált gépjárművek tulajdonosait keresi meg és vállalja a járművön fennálló tartozás további fizetését. A megállapodást szerződésben is rögzítik, ám a hitelt nyújtó bankot nem értesítik az ügyletről. A csaló a gyanútlan sértettől elviszi a gépkocsit, a törlesztőrészleteket azonban nem fizeti, szándéka a gépkocsi megszerzése és feltehetően annak külföldön történő értékesítése.

A bűncselekmény elkövetésével Tuboly József 28 éves kecskeméti lakost gyanúsítják, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség. A rendőrségi szóvivő közlése szerint eddig öt személygépkocsi tűnt el a körözött csalón keresztül, de nagy a valószínűsége annak, hogy a sértettek száma az eddig felderítettnél jóval magasabb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata