Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. December 29. 12:21, csütörtök | Helyi
Forrás: VMKH

Ha nem tetszik vagy nem működik az ajándék...

Ha nem tetszik vagy nem működik az ajándék...

Érdemes utánajárni annak is, hogy az üzletek meddig biztosítják a csere lehetőségét,hiszen a legtöbb helyen január 2-ig veszik vissza a termékeket, de akad olyan üzlet is, ahol korlátlan ideig lehet ajándékokat cserélni.

A napokban várhatóan sokan mennek vissza az üzletekbe, hipermarketekbe azzal a céllal, hogy a nekik nem tetsző vagy éppen rossz, nem működő karácsonyi ajándékokat kicseréljék.

A csere lehetőségeiről, feltételeiről érdemes tájékozódni az üzletekben mindazoknak, akik ezt az ünnepek előtt, a vásárlás alkalmával nem tették meg- hangsúlyozta Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott. Ha egy ajándék nem tetszik vagy esetleg több ugyanolyan került belőle a fa alá, minden esetben az üzlet döntésétől függ, hogy cseréli a terméket vagy biztosítja a levásárlás lehetőségét.

Ha rossz, nem működik az ajándék, vagy szétesik már a karácsonyfa alatt, ilyen esetben a jótállási jeggyel illetve a fizetési bizonylattal együtt javasolt minél előbb visszavinni az üzletbe. Ha adott termékkel utólag van gond, akkor csak a blokk ellenében kötelesek velünk foglalkozni.

Fontos tudni azt is, hogy amikor van egy hibás termékünk és visszamegyünk az üzletbe, akkor először vagy cserét, vagy javítást kérhetünk. A csereigényünket viszont elutasíthatja az üzlet arra hivatkozással, hogy számára kevesebb költséggel jár, ha javítja a terméket. Ha nem lehet a terméket javítani, nem lehet cserélni, tehát nincsen ugyanolyan termék, akkor lehet az, hogy árleszállítást kérünk, vagy elállunk úgymond a vételtől és visszakapjuk a vételárat. A fogyasztó elfogadhatja a vételár levásárlásának lehetőségét, de erre az üzlet nem kötelezheti.

Érdemes utánajárni annak is, hogy az üzletek meddig biztosítják a csere lehetőségét, hiszen a legtöbb helyen január 2-ig veszik vissza a termékeket, de akad olyan üzlet is, ahol korlátlan ideig lehet ajándékokat cserélni- tájékoztatott a kormánymegbízott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.