Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Halolajjal kezelhető az epilepszia?

Halolajjal kezelhető az epilepszia?

A napi alacsony dózisú halolaj csökkenti a rohamok számát azoknál, akik súlyos és csak nehezen kezelhető epilepsziában szenvednek és nem reagálnak a gyógyszeres kezelésre - állítja egy tanulmány, amelynek eredményéről a Health Day számol be.

A Kalifornia Egyetem kutatásának keretében 24 olyan, súlyos epilepsziában szenvedő pácienst vizsgáltak meg, akiknek rohamait már gyógyszeres kezeléssel sem tudták szinten tartani. Ilyen esetben a betegek sokszor alternatív gyógymódokhoz folyamodnak, mint a műtét, a speciális étrend vagy az agyi stimulációs eszközök.

A tanulmány keretében a szakemberek három különböző kezelést adtak a betegeknek, amelyek egyenként tíz hétig tartottak, mindegyik között egy-egy hat hetes szünetet beiktatva.

Az első kezelés során naponta alacsony dózisú halolaj-kapszulát (három szem) kaptak, a másodikban ennek a dupláját, míg a harmadik kezelés csupán placebót tartalmazott.

A rohamok száma az alacsony dózisú halolaj esetében havi 12, a magas dózisúnál 17, míg a placebónál 18 volt. Két beteg pedig teljesen tünetmentes volt, mialatt alacsony dózisú halolaj-kapszulával kezelték. A másik két kezelés esetében ilyen nem fordult elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: