Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Január 10. 07:56, kedd | Sport
Forrás: mno.hu

Harmadszor Messié az Aranylabda, Neymaré a Puskás-díj

Harmadszor Messié az Aranylabda, Neymaré a Puskás-díj

A FIFA zürichi gáláján jutalmazta 2011 legjobbjait: Messié lett az Aranylabda, Neymaré a Puskás-díj, Sir Alex Ferguson életműdíjat kapott, kihirdették az év csapatát, Guardiola a legjobb edző.

Michel Platini után újabb futballista nyerte meg háromszor egymás után az Aranylabdát: az argentin Lionel Messi 2009 (akkor még csak a France Football szaklap díja volt) és 2010 után 2011-ben is a világ legjobb játékosa lett. Messi barcelonai csapattársát, Xavi Hernándezt és a Real Madridban játszó Cristiano Ronaldót előzte meg a szavazásban. A díjat a kétszeres aranylabdás, a FIFA által háromszor a világ legjobbjának megválasztott brazil világbajnok, a legendás "Fenomén", Ronaldo adta át.

Az argentin csodacsatár az Év góljáért járó Puskás-díjért is versenyben volt, azt azonban a brazil Neymar kapta, Messit és az angol Wayne Rooney-t megelőzve. Íme a Puskás-díjat érő találat:

A profi labdarúgók szervezete, a FIFPro és a FIFA idén közösen állította össze az év álomcsapatát, amelyben öt Barcelona- és négy Real Madrid-játékos kapott helyet. Rajtuk kívül csak a Manchester United két játékosa fért be az All Star-csapatba. Az első díjat Pelé adta át.

A FIFA-FIFPro Év csapata:

Iker Casillas (spanyol, Real Madrid) - Dani Alves (brazil, Barcelona), Gerard Piqué (spanyol, Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Nemanja Vidics (szerb, Manchester United) - Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona), Xabi Alonso (spanyol, Real Madrid), Xavi Hernández (spanyol, Barcelona) - Lionel Messi (argentin, Barcelona), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Wayne Rooney (angol, Manchester United)

A FIFA Elnöki Különdíját a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson kapta, Sepp Blatter, a FIFA elnöke hosszasan méltatta a skót menedzser eredményeit és személyiségét, mielőtt átadta neki a díjat.

Az Év edzője a Barcalonával öt trófeát nyerő Pep Guardiola lett, megelőzve a reálos José Mourinhót és Sir Alex Fergusont. A díjat a német világbajnok, Lothar Matthaus adta át.

A női Aranylabdát a Japánnal gólkirályként világbajnokságot nyerő Homare Sava nyerte, aki a brazil Martát és az amerikai Abby Wambachot előzte meg.

A női futballban a legjobb edző a japán Norio Sasaki lett, mögötte a svédeket irányító Pia Sundhage, és a franciák kapitánya, Bruno Bini végzett.

A FIFA Fair Play-díját a Japán Labdarúgó-szövetség érdemelte ki. A földrengés és cunami által sújtott országban a FIFA segített újjáépíteni a pályákat és az infrastruktúrát. A női válogatott világbajnok lett, az év végén pedig Japánban rendezték meg a klubvilágbajnokságot. A japán futballszövetség elnökének, Ogura Jundzsinak a díjat az 1998-as francia világbajnok, Christian Karembeu és a FIFA egyik alelnöke, Ali bin al-Huszein jordán herceg adta át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet