Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 21. 19:04, szombat | Helyi
Forrás: index/mti

Hármas gyilkosság Balatonakarattyán

Hármas gyilkosság Balatonakarattyán

Egy 91 éves asszonynak és két, 60 év körüli hozzátartozójának (egy másik nőnek és egy férfinak) a holttestét találták meg szombat délután Balatonakarattyán egy családi házban.
FRISSÍTVE!

ABalatonakarattyán történt hármas gyilkossággal kapcsolatban keresik az 1956-ban született őszes hajú, bajuszt viselő Kázmér Andrást, akinek fotóját a rendőrség a honlapján közzétette.

A rendőrségi közlemény sem a gyilkosság időpontjáról, körülményeiről, sem az áldozatok életkoráról nem tesz említést. Az MTI úgy tudja, a legidősebb áldozat egy 91 éves asszony, és két 60 év körüli rokona, egy férfi és egy nő. Az áldozatokat valószínűleg késsel ölték meg, és az Árpád utcában lévő hétvégi ház helyiségeit felforgatták.

Korábban írtuk:

Az áldozatokat már napokkal ezelőtt meggyilkolhatták. A három emberrel feltehetően késsel végeztek.

A holttesteket az áldozatok egyik családtagja találta meg, aki azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket. A rendőrök a ház több helyiségét feldúlva találták. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese mindössze annyit mondott: három holttestet találtak a helyszínen, csak a halál tényét tudták megerősíteni.

Az idős asszony egy baleset utáni rehabilitáció keretében lakott az Árpád utcai üdülőövezeti házban, és naponta gyógytornász járt ki hozzá és vele lakó hozzátartozóihoz. Több szomszéd is úgy nyilatkozott, feltűnt nekik, hogy a házban lakókat már két hete nem látták, sem az utcában, sem az udvaron. Egy fiatal férfi, aki naponta az utcában tart futóedzést, a rendőröknek azt mondta: a legutóbb március 28-án látott a ház előtt egy számára idegen, nem a házban lakó férfit, akiről feljegyzést is készített. Más szomszéd arról beszélt, hogy az utóbbi két hétben nem látták azt az asszonyt, aki naponta kijárt tornáztatni a balesetben megsérült idős nőt, és azt a férfit sem, aki többször feltűnt a hétvégi ház környékén.

Bényi Mónika, az ORFK szóvivője megerősítette a haláleset tényét, de annak körülményeiről egyelőre nem tudott felvilágosítást adni. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság annyit közölt: az idegenkezűség nem zárható ki, de a helyszíni szemle még órákig is eltarthat, a halál pontos okáról addig nem nyilatkozhatnak. A rendőrség azt sem tartja kizártnak, hogy az ügyben csak vasárnap tudnak bővebb felvilágosítást adni. A helyszíni szemle zajlik, a rendőrség az utcát teljesen lezárta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.