Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 28. 14:13, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Három hónap után újra tartósan 300 alatt van a forint

Három hónap után újra tartósan 300 alatt van a forint

Továbbra is részben Magyarország az EU-IMF-s kapcsolatai, növekvő részben pedig a nemzetközi piaci hangulat határozta meg a forint árfolyamának alakulását a héten.

A folyamatosan rugalmasságot és feltételek nélküli tárgyalási készséget sugalló hivatalos kormányzati, illetve nemzetközi részről a görög
adósságátstruktúrálással kapcsolatos pozitív várakozások, és a Fed folytatódó laza politikájával kapcsolatos bejelentés hozzájárult a forint erősödéséhez.

A forint a 300-as EUR/HUF határ áttörése után nem vesztette el lendületét és a kereskedési hét vége felé már EUR/HUF 295 alatti kötések is születtek. A héten így a forint több mint 3 százalékkal lett erősebb az euróhoz viszonyítva, s a január eleji 320 fölött EUR/HUF csúcsok óta csaknem töretlen erősödés összességében már több mint 8 százalékot tett ki. Hasonlóan 3 százalék fölött volt a forint heti erősödése a svájci frankkal szemben is, bár a hét második felében ebben a viszonylatban lelassult a felértékelődés. A forint erősödésével és a nemzetközi hangulat javulásával párhuzamosan folytatódott az állampapír-piaci hozamok csökkenése is. A hét első felében még 9 százalék fölötti 3- 15 éves hozamok a kereskedési hét vége felé már a 8,40- 8,70 százalékos szintek alatt mozogtak. Ebben a sávban alakultak ki a csütörtöki 3-5-10 éves kötvények aukciós átlaghozamai is, miután az ÁKK mindhárom papírból megemelt mennyiséget, összességében több mint 53 milliárd forintnyi benchmark kötvényt dobott piacra. A legfrissebb adatok szerint a január 19-24 közötti időszakban a külföldiek által birtokolt állampapírok mennyisége a megelőző héthez képest kissé alacsonyabb szinteken, jellemzően 3860-3900 milliárd forint között ingadozott – írták a CIB Bank elemzői.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: eu, euró, forint, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére