Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 26. 07:50, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Hatalmas a veszély?

Hatalmas a veszély?

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója szerint az egész világgazdaság veszélyben van az európai adósságválság nyomán, és sürgette az európai országokat, hogy próbáljanak meg egy nyelven beszélni.

Christine Lagarde a Journal du Dimanche-nak adott nyilatkozatában rámutatott: a december 9-i uniós csúcs csak átmenetileg nyugtatta meg a piacokat, „a közadósságokat és az egész pénzügyi rendszer szilárdságát tekintve bizalmi válságról van szó”. Lagarde szerint a csúcsértekezlet pénzügyi kérdéseket illetően nem volt elég részletes, viszont a gazdasági alapokat érintő alapelvekben túl bonyolultnak bizonyult. Mindezek nyomán az IMF-vezető egy „egyszerű és részletes” menetrendet sürget. „A befektetők erre várnak. A nagy alapelvek nem érik el a kívánt hatást.”

Az egyes államokban erősödő protekcionizmus megnehezíti, hogy nemzetközi koalíciós stratégia szülessen – tette hozzá, ugyanakkor konkrét országokat nem nevezett meg. Az IMF vezérigazgatója úgy véli, hogy mára már a világgazdaság korábbi motorjainak számító országok – így például Kína, Brazília vagy Oroszország – is érintettek, és a jövőben ezeket a gazdaságokat is instabilitási tényezők fenyegetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt