Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 16. 15:19, vasárnap | Helyi sport
Forrás: veszpremfc.hu

Hátrányból nyert a Veszprém FC

Hátrányból nyert a Veszprém FC

A Veszprém FC labdarúgói küzdelmes, helyenként kemény mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattak a vezetést szerző Budaörs együttese ellen.

VESZPRÉM FC - BUDAÖRSI SC 3-1 (1-1)
Veszprém, 250 néző. Játékvezető: Urbán Eszter (Bozó Zoltán, Varga Gábor ifj.)

Veszprém: Varga - Garai, Hegedűs Gy., Lang, Bosnjak - Thiago (Nikoln a 66. percben), Hevesi-Tóth, Molnár, Burcsik (Ihász a 82. percben) - Novothny (Czvetkó a 80. percben), Alex. Vezetőedző: Vágó Attila
Budaörs: Esterházy - Csengő, Pleván, Hegedűs N., Lőrincz (Szűcs a 79. percben) - Horváth (Szentgyörgyi a 78. percben), Lászka, Tóth - Kollega (Németh a 63. percben), Tüske, Sánta. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Gólszerzők: Alex a 29., Novotny az 59., Hegedűs Gy. a 89. percben, illetve Kollega a 25. percben.

Sárga lapok: Lang, Czvetkó, illetve Pleván, Csengő.

A hazai csapatnál hosszú sérülése után Varga Tamás visszatérhetett a kapuba, valamint Burcsik Martinra is a kezdőcsapatban számított Vágó Attila.

Az első percek veszprémi fölénye ellenére az első nagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott. Egy védők mögé belőtt labdára Kollega érkezett, de kiszorított helyzetben leadott próbálkozását Varga ütötte a rövid sarokból szögletre. A veszprémiek mezőnyfölényben játszottak, ám csak a 19. percben sikerült komolyabb helyzetet kidolgozni. Bosnjak szép passza után Novothny kezdett cselezgetésbe, majd estében Alex elé tálalt, aki a tizenhatos vonaláról csúnyán mellé lőtt. A 23. percben egy baloldali beadásra Tüske érkezett remek ütemben, fejesét azonban Varga Tamás magabiztosan húzta le. Két minutummal később megszerezte a vezetést a Budaörs. Lászka remek ütemben ugratta ki a lesre játszó védők között Kollegát, aki ziccerben a jobb felső sarokba helyezett (0:1).

A középkezdés után rögtön egyenlíthetett volna a bakonyi gárda, azonban Thiago a kapussal szemben állva, senkitől sem zavartatva a bal sarok mellé gurított. Ami késik, nem múlik, gondolhatták a veszprémi játékosok, mikor a 29. percben Esterházy hatalmas hibáját kihasználva Alex 1 méterről a hálóba helyezett (1:1). A következő tíz perc kiegyenlített játékot hozott, a két tizenhatos között folyt a játék, az utolsó passzokban mindkét oldalon rendre hiba csúszott. A 40. percben egy előrevágott labdánál Pleván rúgott lyukat, de az érkező Novothny nem tudta megszelídíteni a játékszert. A játékrész utolsó percében Hegedűs végezhetett el szabadrúgást a vendég kaputól mintegy 25 méterre a bal oldalvonalnál. A remekül csavarodó labdát Esterházy ütötte ki a bal felső sarok elől.

A második félidő gyengébb iramban kezdődött, mindkét oldalon sok volt a pontatlan passz, valamint egyes helyzetekben a játékvezető sem állt a helyzet magaslatán. Az 51. percben kis híján ismételten vezetéshez jutottak a vendégek. Tüske adott remek labdát Lőrincznek, aki szerencsére hosszan tolta meg a labdát Varga mellett, így kiszorított helyzetben csak az oldalhálót zörgette meg. Ami az egyik oldalon nem sikerült, az a másikon igen. Az 59. percben Burcsik remek szólójával két védőt hagyott maga után, majd Alexhoz passzolt, ő pedig kihagyhatatlan helyzetbe Novothnyt, s a fiatal veszprémi támadó kipókhálózta a bal felső sarkot (2:1).

A 66. percben egy jobboldali szabadrúgást Lőrincz csúsztatott meg közepén, de Varga az érkező budaörsi támadó elől szögletre mentett. Az összecsapás utolsó húsz percében a hazaiak a védekezésre összpontosítottak leginkább, s kontrákkal próbálták eldönteni a három pont sorsát, míg a vendégek küzdöttek az egyenlítésért, de egyes esetekben még a szerencse is elpártolt mellőlük. A 79. percben Hegedűs 25 méteres szabadrúgása vágódott a jobb kapufáról a mezőnybe. A lefújás előtti percben ismét a rutinos védő állt a labda mögé, a távolság ezúttal kb. 18 méter lehetett. A labda a sorfal fölött védhetetlenül vágódott a jobb sarokba, lemásolva a Győr ellen két héttel ezelőtt szerzett találatát, beállítva ezzel a 3:1-es VFC győzelmet.

Vágó Attila: Számunkra nagyon fontos mérkőzésen, egygólos hátrányból megérdemelt, magabiztos győzelmet arattunk. A siker a csapat küzdeni tudásának köszönhető.

Lucsánszky Tamás: A Veszprém ránk erőltette a játékát, és a gyors egyenlítőgól után fölénk kerekedett a második félidőben

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.