Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Május 11. 09:17, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: mti.hu

Házi segítségnyújtók tüntettek Veszprémben munkahelyük megőrzéséért

Házi segítségnyújtók tüntettek Veszprémben munkahelyük megőrzéséért

Házi segítségnyújtók tüntettek a Magyar Államkincstár veszprémi igazgatósága előtt, mivel veszélyben látják munkahelyüket, megélhetésüket.

Tavaly óta működik a Hajmáskér-Sóly Református Társegyházközség fenntartásában egy házi segítségnyújtó szolgálat, 225 idős, rászoruló emberről 25 alkalmazott gondoskodik - mondták el érintettek az MTI-nek. Idén szerették volna munkájukat további 450 emberre kiterjeszteni, és ehhez 50 alkalmazottat vettek fel. Március elsején meg is kapták ehhez a jogerős működési engedélyt a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, de később a kormányhivatal és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közötti jogvita miatt az államkincstár megvonta a támogatást a szolgálattól.

Az ötven embert ezért elbocsátották, de mégis ellátják munkájukat, remélve, hogy a jogvita megoldódik; ezért tüntettek kedden az elbocsátott dolgozók.

"Nekem egy éven belül ez a harmadik felmondólevelem; a gyes után az első munkahelyemre nem vettek vissza, a másik munkahely átszervezés miatt szűnt meg; a férjem munkanélküli, két kisgyermeket nevelünk, tehát nekem létfontosságú ez az állás. Elegem van abból, hogy a kilencven nap próbaidő végéig látom az életünket" - panaszkodott az egyik elbocsátott alkalmazott. Azt sem tudja, hogy mondja meg az idős embereknek, hogy nem jön többé - tette hozzá.

Az államkincstár koordinációs és külső kapcsolatok osztályának az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a kormányhivatal a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz fordult állásfoglalásért; ennek megszületéséig a Magyar Államkincstár a 450 emberre járó normatív állami finanszírozást - a jogszabályok alapján - felfüggesztette. A döntés ellen a fenntartó bírósághoz fordulhat jogorvoslatért - áll a közleményben.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal kedden nem nyilatkozott az ügyben.

A hálózat fenntartója sem kíván egyelőre nyilatkozni, előbb tájékozódni akar a történtekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.