Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. Október 08. 21:29, szombat | Helyi sport
Forrás: saját tudósítás, nso.hu

Hét gól közte, a dánok is kipipálva

Hét gól közte, a dánok is kipipálva

Végig kézben tartotta a BL első hazai mérkőzését és simán nyert a jubileumi 250-ik mérkőzésen az MKB Veszprém KC.

A 250. nemzetközi kupamérkőzését játszó Veszprém napra pontosan 29 évvel ezelőtt lépett pályára először a nemzetközi kupaporondon, akkor a török Yenisheri Istanbult győzte le. A mai ellenfél, a dán Silkeborg mindössze története második BL-meccsén lépett pályára Veszprémben.

A mérkőzés első gólját Ilyés Ferenc szerezte, majd két perccel később egalizált a Silkeborg. A sérült Fazekas Nándort remekül helyettesítő Mirko Alilovics védett az első percekben, neki és a veszprémiek jó helyzetkihasználásának köszönhetően 4–1-re megléptek a hazaiak.

A Veszprém tartotta háromgólos előnyét, az Iváncsik testvérek tagjai egyszer-egyszer találtak be az első negyedórában, míg Renato Sulics és Marko Vujin is duplázott. A vendégek gyors szélsőjátékuknak köszönhetően tudták tartani a lépést.

A Silkeborg később aktívabbá vált támadásban, s feljött két gólra, majd a dánok időkérése a 24. percben a hazaiakra volt jobb hatással, hiszen Mocsai legénysége négygólos előnybe került Iváncsik Tamás találatával (14–10).

A 29. percben a dánok négygólos veszprémi előnynél faraghattak volna hátrányukon, ám Fredrik Petersen hétméterest hibázott, ami után Mocsai Lajos időt kért. Ezt remek ütemben tette a kapitány, hiszen a hátralévő kicsivel több mint egy percben Császár Gábor és Carlos Pérez is betalált, így a Veszprém megnyugtató, 17–11-es vezetéssel vonulhatott szünetre.

A fordulás után kicsit lassan pörögtek fel a csapatok, ám a harmadik perctől beindult a gólgyártás. Császár és Pérez volt ismét eredményes, a tizedik percben tartotta hatgólos előnyét a Veszprém. A 39. percben Espen Lie Hansent kiállította a játékvezető – a mérkőzés első kétpercese volt ez.

Kissé kapkodóvá vált a játék, bár a Veszprém irányított, a támadások rendre elakadtak a dán védelemben. Később Császár egy kipattanót összegyűjtve talált a hálóba, növelve a hazaiak előnyét (23–16).

A Veszprém továbbra is aktívabb volt, s Marko Vujin – aki egy hétméterest kihagyott, majd egyet értékesített – vezérletével a 20. percben már kilenccel mentek a hazaiak (27–18). A dánok kissé enerváltnak tűntek, helyzeteik rendre kihasználatlanul maradtak.

Magabiztos vezetés ellenére az utolsó percekben sem állt le a Veszprém, és bár a dánok egyre eredményesebbek lettek támadásban, végül hétgólos hazai siker lett a mérkőzés vége (32–25).

Mocsai Lajos: Nagyon sportszerű meccsen sok pozitív momentumot láthattunk. Sokra tartom a dán kézilabdát, azt a filozófiát, amit védekezésben és támadásban mutatnak. Bízom benne, hogy a négy megszerzett pontunkkal elindultunk azon az úton, ami a csoportban jó hely megszerzéséhez vezet. Védekezésünk és a kapusunk együttműködése nagyon jól működött. A rendezetlen védelem elleni támadás mindkét csapat erőssége, ebben nagyon küzdöttünk, egy tempós mérkőzést láthattunk. A két csapat közt a felállt védelem elleni játékban mutatkozott differencia, mindig volt játékosunk, aki továbblendítette a csapatot a fantasztikus közönség hathatós támogatásával. Több jó teljesítményt láttunk, de a legfontosabb számomra a csapatot összetartó szeretet és kohézió, ami a pályán kívül és a pályán is megmutatkozott.

MKB Veszprém KC - Bjerringbro-Silkeborg 32:25 (17:11)

MKB Veszprém KC: Alilovic - Iváncsik T. 2, Vujin 8 (1), Ilyés 2, Sulic 4, Terzics 4, Iváncsik G. 1.
Csere: Vilovski 1, Gulyás 1, Császár 6, Perez 2, Laluska 1.
Bjerringbro-Silkeborg: Landin - Kirkegaard 5, M. Nielsen 2, K.Nielsen, Arrhenius 3, Lauge 1, Petersen 6 (2).
Csere: Green, Hansen 3, Baagoe 3, Zvizej, Tuzolana 2.

Hétméteres: 1/2 ill. 2/2
Kiállítás: 2 perc ill. 2 perc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.