Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Március 26. 22:11, hétfő | Helyi
Forrás: VMKH

Húsvét előtti ellenőrzések

Húsvét előtti ellenőrzések

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai március 26-án megkezdték a húsvéti szezonális termékek ellenőrzését.

A hipermarketekben, élelmiszerüzletekben, vásárcsarnokokban főként a szezonális élelmiszertermékeket – húsvéti figurális csoki termékek, tojás, sonka, torma kalács – azok lejárati idejét és az akciós áron hirdetett csomagokat ellenőrzik a szakigazgatási szerv munkatársai, de keresik a betiltott, veszélyes termékeket is- tájékoztatott a Veszprém megyei kormánymegbízott.

Az ellenőrzések során elsősorban azt vizsgálják, hogy a boltokban feltüntetik-e az árakat és megfelelnek-e az akciók a szabályoknak. A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a vásárlókat megtévesztő, tisztességtelen kereskedelmi magatartást vizsgálja, figyeli például a „2+1 ajándék” vagy a „+25% ingyen” típusú akciókat. A korábbi évek tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy az ingyenesség-, illetve az akciós ár ígérete nem érvényesült teljes mértékben.

Ellenőrzéseket tartanak húsvét előtt a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által elrendelt akcióban főként az élőállat-szállítást (nyúl, bárány), a hús és húskészítmények, borászati-, édesipari- és tejtermékek előállítását és forgalmazását, a friss hús kezelésének technológiáját, a tojás csomagolását és forgalmazását valamint az élelmiszerhulladék-kezelést vizsgálják a szakemberek.

A kormánymegbízott szerint a szakigazgatási szervek összehangolt munkájával az ellenőrzések várhatóan még hatékonyabbak és eredményesebbek lesznek. A tavaszi kiemelt ellenőrzéssorozat húsvétig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén