Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 24. 12:46, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Huszonkilenc embert találtak Zalában egy teherautóban

Huszonkilenc embert találtak Zalában egy teherautóban

Két külföldi férfi 29 illegális bevándorlót próbált Olaszországba juttatni egy bútorszállító teherautóban, amelyet Zalában állítottak meg a pénzügyőrök - tájékoztatta a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense

Juhászné Prantner Etelka közölte: egy román és egy görög állampolgár arra szerződött, hogy 29 illegális bevándorlót juttat el Olaszországba. Költöztetőknek álcázták magukat, és az ingóságok közé bújtatták az embereket.

Amikor az egyenruhások megállították a német rendszámú teherautót Zala vármegyében, a sofőr és a társa azt állította, hogy bútorokat, valamint költöztetődobozokat visznek, erről egy fuvarokmányt is mutattak a járőröknek.

A szemmel láthatóan túlsúlyos jármű valódi rakományát ezután fedték fel a NAV munkatársai. A rekkenő hőségben négy nő és huszonöt férfi fulladozott a raktérben, a körülményeket vélhetően nehezen vagy egyáltalán nem bírták volna ki az utazás végéig.

A pénzügyőrök a két embercsempészt és utasaikat a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak adták át.

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az illegálisan szállított külföldiek közül bevallásuk szerint ketten indiaiak, tizenhárman Srí Lanka-iak, illetve ugyanennyien pakisztániak voltak, egy ember pedig bangladesi állampolgárnak vallotta magát.

Az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak.

Fotó: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk