Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Augusztus 21. 12:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Internetes adománygyűjtést indított a Ringató alapítvány a Covid-árvák megsegítésére

Internetes adománygyűjtést indított a Ringató alapítvány a Covid-árvák megsegítésére

Internetes adománygyűjtést indított a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közleményben kifejtették, a Regőczi Alapítvány több mint 900 kisgyermek és kamasz tragédiáját igyekszik enyhíteni olyan személyre szabott támogatást biztosítva, amely megoldást jelenthet mindaddig, míg a gyermekek nagykorúak nem lesznek és képessé nem válnak saját magukról gondoskodni.

Az adománygyűjtés szeptember 15-ig tart az Adjuk Össze oldalon, augusztus 29-én, vasárnap pedig egy családi napot szerveznek, amelyen személyesen is várják az adományokat.

A Ringató Alapítvány "Végre újra együtt énekelhetünk" elnevezésű ingyenesen látogatható családi napjának helyszíne a budapesti Millenáris lesz, a rendezvényen pedig közös énekléssel is megemlékeznek azokról, akiket veszteség ért a koronavírus-járvány alatt.

Az eseményhez több családszervezet is csatlakozott. A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége kismamaszűréssel és tanácsadással, a Fiatal Családosok Klubja a Zöld Követ Egyesülettel fenntarthatósági játékokkal és kvízzel, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kézműves programmal, az Egyszülős Központ pedig arcfestéssel, kézműves foglalkozással és családi fotózással várja az érdeklődőket.

A családi napon részt vesz Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke. A rendezvény fővédnöke Novák Katalin családokért felelős miniszter.

A Ringató Alapítvány a kodályi elvek alapján tart foglalkozásokat, mintát adva arra, hogy miként lehet a nevelés eszköze a zene.

"Miközben énekelünk és játszunk, a legkisebb gyerekek ízlelgetik a magyar nyelv és a zenei anyanyelv szépségeit, találkoznak a saját kultúránkkal" - olvasható az alapítvány Adjuk Össze honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.