Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 18. 11:48, péntek | Helyi
Forrás: Saját tudósítás

Intézményi TDK-t tartottak a Pannon Egyetemen

Intézményi TDK-t tartottak a Pannon Egyetemen

A 26 szekciós ülésen összesen 149 kutatási beszámoló bemutatására került sor.

Már hagyományosnak mondható, Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát tartottak a Pannon Egyetemen. Akeszthelyi Georgikon karhallgatóival együtt összesen, mintegy 150-en mérették meg magukat a tudományos versenyen.

A Polinszky teremben tartott megnyitón Dr Poór Zoltán, a PE-Tudományos Diákköri Tanács elnöke és az OTDT elnökségének tagja kiemelte, hogy ezen a napon csak győztesek vannak és nincsenek vesztesek, mert a tudományos konferencia nem egy verseny, amiben le kell győzni a másikat. Nem vizsga, hanem az új kutatási-, tudományos eredmények bemutatása, melyből mindenki profitálhat. A tolerancia és az együttműködési készség kell, hogy vezesse a hallgatókat.

Az eddigiekkel ellentétben nemkizárólag a szakmai eredmény számított,nagyobb súllyalvették figyelembea zsűri tagok a jó érvelést, a vitakészséget.

Dr. Csillag István, korábbi gazdasági miniszter, az Óbudai Egyetem rektora plenáris előadásában, mely a magyar gazdaság egy évtizedéről szólt felelevenítette szlovéniai élményét, ahol a szálláshelyen egy ott dolgozó, fiatal párral ismerkedett meg. Diplomás, képzett, 4 nyelven beszélő fiatalok végeztek nagy alázattal olyan munkát, amelyhez nem szükséges a diploma.

"...Vannak bizonyos dolgok, amelyeket nem lehet a határoknál megállítani, mégha van aki azt szeretné is..." mondta Csillag, aki szerint rossz a jelenlegi térben és időben, az Európai Uniótól távolodó, elszakadni kívánó irány.

Az "egy-ügyű" politikáról szólva megemlítette, hogy az egykulcsos adó több sebből vérzik és óriási lyukat ejtett a költségvetésben, melyet a 2011-es évre sikerült kifoltozni, de 2012-ben már baj lehet. Ez a következő évben 1200 Mrd forintos tétel, kérdés, honnan lesz rá fedezet.

"A világra nyitottan, egymás tudását figyelembevéve, hasznosítvaés tisztelve, menni kell előre!" zárta előadását Csillag István, aki jó munkát és sok sikert kívánt az ITDK-n résztvevőhallgatóknak.

Az előadás után a hallgatók szekciók szerint, 4 fős zsűri előtt mérették meg magukat és eredményeiket. A legjobbak részt vehetnek 2013-ban, a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencián és további öregbíthetik egyetemünk hírnevét!

Ezúton is gratulálunk minden ITDK-n részt vetthallgatónak!

Az eseményen és az előadásokon készült képeink elérhetőek a képgalériában!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás