Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2011. November 17. 07:15, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Ismét bíróság előtt Repülős Gizi

Ismét bíróság előtt Repülős Gizi

A Csongrád megyei Kisteleken elkövetett lopás vádja miatt Szegeden állt ismét bíróság elé K. Sándorné Bodnár Gizella, aki Repülős Gizi néven vált ismertté.

A szerdai tárgyaláson ismertetett dokumentumok szerint a jelenleg 85 esztendős nő először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt. A Repülős Gizi nevet néhány évvel később kapta, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Ezt azonban egy, a bíróság által ismertetett korábbi vallomásában cáfolta, állítása szerint soha nem ült repülőn.

A Kádár Gábor bíró által felolvasott bűnlajstrom szerint az asszonyt – akit a tanúk elegánsan öltöző, nyakában mindig gyöngyökből készült láncot viselő, koránál fiatalabbnak látszó, magát választékosan kifejező nőként írtak le – az elmúlt évtizedekben legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Általában lakásokba besurranva arany ékszereket és készpénzt tulajdonított el.

A vád szerint 2008-ban is így tett, egy kisteleki házból vitt el aranyat, egy tanú azonban – a történtek után jóval – egy újságban megjelent kép alapján felismerte. Az idős asszonyt az idén is több hasonló, az ország különböző pontjain elkövetett bűncselekménnyel gyanúsították meg, ezek közül néhányban már megszüntették az eljárást. Egy augusztus 15-i kapuvári eset elkövetését azonban a vádlott is elismerte.

Védekezésképpen azt mondta, kiskorában történt betegsége következtében kleptománia alakult ki nála, ha nyitott ajtót lát, kénytelen bemenni, s ha értékeket talál, azokat magához veszi. Az asszony elismerte, hogy életében lényegesen több lopást követett el, mint amennyiért elítélték, gyakran előfordult azonban, hogy családtagjai megkeresték a sértetteket és visszaadták az eltulajdonított értékeket. A kisteleki bűncselekmény elkövetését azonban tagadta, mint mondta, az eset pont Gizella-napra esett, s ő családja körében Miskolcon ünnepelt.

A per november végén tanúk meghallgatásával folytatódik. Az asszonyt korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Címkék: lopás, repülős gizi

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 17:06, szombat | Kék hírek

Megszegte a távoltartást a bántalmazó volt élettárs

Az 51 éves siófoki férfi korábban bántalmazta volt élettársát, a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

2022. Május 21. 06:00, szombat | Kék hírek

Sínek talpfájából lopott - Keresik

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 12:47, péntek | Kék hírek

Dílerbandát számoltak fel Hajdú-Bihar megyében

Egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet hét tagját fogták el a rendőrök kedden Hajdú-Bihar megyében - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

2022. Május 19. 14:08, csütörtök | Kék hírek

Tizenhatszorosan körözték, elfogták

A fővárosi nyomozók elfogták a tizenhatszorosan körözött férfit.