Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 24. 14:14, péntek | Helyi
Forrás: mti

Ismét rablási kísérlet Veszprémben!

Ismét rablási kísérlet Veszprémben!

ÚJ INFORMÁCIÓKKAL FRISSÍTVE!

Két fegyveres rablási kísérlet történt pénteken a megyében, ezért több helyszínen ellenőrző pontokat állítottak fel - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nagy erőkkel nyomoz a rendőrség a ma Veszprém megyében elkövetett rablások ügyében

Ajkán és Veszprémben minden mozgósítható rendőr azt a két rablót keresi, akik 2012.02.24-én 13 óra után nem sokkal, közel egy időben fegyveres rablást követtek el.

Az első eset 13:12 órakor, Ajka-Tósokberénden történt, ahol az elkövető egy kis postán, fegyvernek látszó tárggyal követelte a bevételt, cselekménye azonban meghiúsult, üres kézzel távozott a helyszínről.

Ezt követően, úgy 13:25 órakor Veszprém-Dózsaváros egyik bankjába ment be az elkövető, ahol vélhetően fegyverrel az ott dolgozókat a pénz átadására kényszerítette. A helyszínen egy lövés is eldördült. Vélelmezhetően gázriasztó pisztoly volt az elkövetőnél, de ennek tényszerű megállapítása a nyomozás tárgyát képezi. Az esemény során senki nem sérült meg, az elkövető a megszerzett pénzzel gyalogosan távozott a helyszínről.

A rendőrség azonnal mozgósította erőit az elkövetők felkutatására, ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel és kutyával indult a tettesek nyomába. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fegyverrel elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt mindkét esetben eljárást indít.

A nyomozás során a lakosság segítségét kérik!

A veszprémi rablás képei


Személyleírás Ajka:
160-165 cm magas, kreol bőrű férfi, aki az elkövetéskor teljesen fekete ruházatot, fekete sapkát és sötét napszemüveget viselt. (kora nem meghatározható)

Személyleírás Veszprém:
40 év körüli, kb. 170 cm magas, fehér bőrű férfi, aki az elkövetéskor fekete vagy sötétkék, combközépig érő, susogós anyagú kabátot, kék farmernadrágot, fekete baseball sapkát viselt, arcát pedig egy fekete sállal takarta el.

A rendőrség kéri, hogy aki a fenti időpontokban és helyeken vagy azok környékén a személyleírásnak megfelelő, vagy ahhoz hasonló személyt látott, ismeri, vele kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, munkaidőn túl a főkapitányság ügyeletén, vagy tegyen bejelentést telefonon a 88/428-022-es számon (13-59-es mellék), illetve munkaidőn túl a 107-es, 112-es segélyhívószámon vagy a rendőr-főkapitányság ügyeletén. Állandóan hívható zöld szám: 06-80/949-149.

A főkapitányság kéri továbbá azon járókelőknek, kerékpárosoknak a jelentkezését is, akik bármilyen, a rablásokkal összefüggésbe hozható eseményt (gyanúsan viselkedő, rejtőzködő, vagy arra még sosem látott személyt, gyanús csomagátadást, telefonbeszélgetést… stb.) észleltek a helyszínen vagy annak közelében.


Korábban írtuk:

Két fegyveres rablási kísérlet történt pénteken a megyében, ezért több helyszínen ellenőrző pontokat állítottak fel - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kómár Viktória egyelőre csak annyitárult el, hogy a fegyveres rablásra Veszprémben és Ajka-Tósokon tettek kísérletet, bővebb tájékoztatást későbbre ígért.

A megyeszékhelyen egy pénzintézet fiókja, Ajkán pedig egy posta volt a célpont.

A veszprémi támadó 170 cm magas, fehér bőrű férfi, fekete, vagy sötétkék, combközépig érő, susogós anyagból készült kabátot, kék farmert és fekete baseball sapkát viselt, arcát fekete sállal takarta.

A rendőrségtől kapott személyleírás szerint az ajkai elkövető 160-165 cm magas, kreol bőrű férfi, fekete színű kabátot, és fekete színű sapkát viselt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: