Városlista
2020. február 23, vasárnap - Alfréd

Hírek

2011. December 22. 12:53, csütörtök | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

Új sportautót mutatott be a magyar tervezőzseni - FOTÓK

Új sportautót mutatott be a magyar tervezőzseni - FOTÓK

A Faralli & Mazzanti által gyártott Evantra exkluzivitásához kétség sem férhet.

A 38 éves Luca Mazzanti sok gyerekhez hasonlóan, egy teljesen saját építésű, működőképes csodaautóról álmodozott fiatalként. A különbség közte és a többi fiatal között az, hogy ő nem adta fel álmát felnőttként sem, hanem minden erejét annak megvalósításába fektette.

Már a '90-es évek korai szakaszában elkezdett együtt dolgozni azzal a Mario Farallival, akinek már akkor húsz éves tapasztalata volt az olyan ritka autók restaurálásában, mint a Cisitalia 202, a Ferrari 500 Mondial, vagy az "Il mostro" Maserati 450 Costin/Zagato. Ez utóbbit maga Stirling Moss vezette az 1957 Le Mans-i versenyen.

2001-ben együtt megalapították az F&M (Faralli és Mazzanti) Auto-t, mely egyedi vásárlói rendeléseket valósít meg. Részt vettek például az Antas és a Vulca automobilok megépítésében is. A teljesen saját építésű négykerekűre azonban egészen mostanáig kellett várnia az embereknek. Miután három éven át közösen tervezték az autót a magyar dizájner Tárnok Zsolttal, Mazzanti készen áll, hogy bemutassa a legelső F&M Auto gyártmányú kocsit, az Evantrát.

A cikket tovább olvashatja az Autolabor.hu oldalon.

Címkék: Evantra, Luca Mazzanti

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 23. 09:29, vasárnap | Belföld

Ma tartják a mohácsi busójárás fő programjait

Ma rendezik meg a mohácsi busójárás fő programjait; a maszkosok dunai átkelésére, a főtéri felvonulásra, a koporsó vízre bocsátására, valamint az esti máglyagyújtásra várhatóan több tízezer érdeklődő lesz kíváncsi.

2020. Február 23. 05:00, vasárnap | Belföld

Szörényi Levente kapta az Emberi méltóságért kitüntetést

Szörényi Levente zeneszerző, előadóművész vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) által alapított Emberi Méltóságért kitüntetést szombaton Budapesten.

2020. Február 23. 05:00, vasárnap | Belföld

Imre Margit Ágota görögkatolikus szerzetes kapta az idei Hit pajzsa díjat

Imre Margit Ágota görögkatolikus szerzetes kapta idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat.

2020. Február 22. 16:23, szombat | Belföld

Érdemes lenne bevezetni a kétlépcsős azonosítást az internetes csalások ellen

A kétlépcsős azonosítás (kétfaktoros autentikáció) jelenthet megoldást az internetes csalásokkal szemben - mondta Bársony Péter kiberszakértő szombaton az M1 csatornán.