Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Október 16. 07:14, vasárnap | Helyi
Forrás: vehir.hu

Új ügykörök a kormányablakoknál

Új ügykörök a kormányablakoknál

Kovács Zoltán kormánymegbízott tájékoztatása szerint október 17-től 31 új ügykör kerül a már meglévő 30 mellé.

A kormányablakoknál ezek után többek között lehetőség lesz fogyasztóvédelmi panaszokat bejelenteni, TAJ-kártyát, európai egészségbiztosítási kártya igényelni. Kérelmet lehet benyújtani őstermelői igazolvány kiadására, és a parlagfűvel fertőzött ingatlant is be lehet jelenteni.

Innentől kezdve a kormányablakok veszik át és továbbítják a fogyatékossági támogatás iránti, valamint a gyógyszertámogatáshoz kapcsolódó kérelmeket. Elő lehet majd terjeszteni táppénz, terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj iránti méltányossági kérelmet is. A kormányablakhoz kerül a gyógyszertámogatáshoz kapcsolódó, méltányosságból adható egyszeri segély is.

Ha valaki veszélyes anyaggal, veszélyes készítménnyel folytat tevékenységet, azt is bejelentheti majd a kormányablakokban, ahol lesz lehetőség például természetes fürdőhely kijelölésére is. Kovács Zoltán, Veszprém megyei kormánymegbízott elmondta, az ügyfeleket munkanapokon, 8 és 20 óra között továbbra is várják a veszprémi Kormányablaknál, az Óvári Ferenc utca 7. alatt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: