Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 06. 08:09, csütörtök | Helyi
Forrás: VMRFK

Jelentkezzen, ha átverte ez a férfi - fotóval

Jelentkezzen, ha átverte ez a férfi - fotóval

A rendőrség várja azon személyek jelentkezését, akiket átverhetett a férfi.

Magánszemélyeket és gazdasági társaságokat is átvert az a 41 éves férfi, akit a rendőröknek a Veszprém megyei Lovas településen sikerült elfognia.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított Szabó Zoltánként bemutatkozva burkolási és festési munkákat vállalt, melyre előleget vett fel, aztán a munkát vagy egyáltalán nem végezte el, vagy csak részben. Ugyanígy a felhasználásra kerülő anyagoknak is csak egy részét vásárolta meg, a többivel, továbbá az átvett pénzzel nem számolt el. Egy másik alkalommal kapcsolatára hivatkozva Veszprémben egy 160 ezer forint értékű vésőgépet kölcsönzött ki a cégtől, melyet „elfelejtett” visszavinni.

Fotó: Veszprém MRFK Sajtószolgálata

– Tavaly ősszel egy veszprémi festéküzletben különböző személyek nevére vásárolt, a szállítólevelet Szabó Zoltánként írta alá, majd a vételárat nem fizette meg, így összesen 349 ezer forint kárt okozott – tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Feltételezhető, hogy az M. G. monogramú, de Szabó Zoltán nevet használó férfi, hasonló módszerrel, olyan személyeket is megkárosított, akik eddig még nem tettek ellene feljelentést. Az eljáró nyomozók várják mindazok jelentkezését, akik a képen látható személy által elkövetett bűncselekmények sértettjévé váltak.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztályán személyesen, telefonon a +36 (88) 428-022-es telefonszám 12-74-es mellékén, vagy az ingyenesen hívható 107-es 112-es telefonszámokon lehet az üggyel kapcsolatban bejelentést tenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése