Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Február 06. 11:54, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: cigányok bántalmaztak jobbikos politikusokat Csepelen

Jobbik: cigányok bántalmaztak jobbikos politikusokat Csepelen

Három cigány származású ember megtámadta, inzultálta és bántalmazta a Jobbik helyi önkormányzati képviselőjét és aktivistáit kedden Csepelen, kampányolás közben - mondta Szilágyi György csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik budapesti elnöke azt mondta, azért hangsúlyozza az elkövetők cigány származását, mert egyértelműen rasszista és magyarellenes indokkal támadtak a Jobbik standjánál állókra. A két nőből és egy férfiből álló társaság folyamatosan azt kiabálta: "rohadt jobbikosok", "rohadt magyarok" - ismertette Szilágyi György, aki szégyenteljes esetnek nevezte a történteket és felszólította az államfőt és a kormányt, hogy emeljék fel a hangjukat a hasonló esetek ellen.
Kiemelte: a Jobbik nem ijed meg és még nagyobb intenzitással folytatják a közterületi kampányukat.
Lehmann Viktor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje és budapesti alelnöke - aki maga is jelen volt a keddi esetnél - elmondta: a bejelentésüket követően a rendőrség helyszínre érkező egységei egy órán belül elfogták a két nőt és a férfit, akiket kihallgattak, majd szabadon engedtek. Hozzátette, a támadás során a Jobbik helyi önkormányzati képviselőjét megütötték az arcán és megrugdosták, így a rendőrségi eljárás keretein belül látleletet is vettek a sérüléseiről.

Címkék: OGY2014-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma