Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 29. 17:04, szerda | Külföld
Forrás: MTI/A fotó illusztráció: Joe Biden Hivatalos Facebook-oldala

Joe Biden felesége és lánya is felkerült az orosz feketelistára

Joe Biden felesége és lánya is felkerült az orosz feketelistára

Újabb 25 amerikai állampolgárnak, köztük Joe Biden amerikai elnök feleségének és lányának tiltották meg válaszintézkedésként a beutazást Oroszországba az orosz külügyminisztérium kedden kiadott közleménye szerint.

Jill és Ashley Biden mellett tiltólistára kerültek az oroszellenes kurzus kialakításában szerepet játszó, a szankciókra vonatkozó javaslatokat kidolgoztató amerikai szenátorok, az úgynevezett McFaul-Jermak-csoport tagjai. A lajstromon szerepel "A történelem vége"-koncepció szerzője, Francis Fukuyama is.

Az orosz külügyminisztérium június 6-án szankciós listára tette a Fehér Ház és az amerikai külügyminisztérium több tisztségviselőjét azzal az indoklással, hogy részt vett az orosz kibertámadásokról "rosszindulatú" híresztelés terjesztésében. Személyes korlátozásokkal sújtották Janet Yellen és Jennifer Granholm amerikai pénzügyminisztert és energiaügyi minisztert is.

Nyugati országok szankciókat vezettek be Oroszország ellen Ukrajna elleni inváziója miatt. A korlátozó intézkedések elsősorban a bankszektort és a csúcstechnológiai termékeket érintették, több országban befagyasztották az orosz kintlévőségeket, számos vállalat pedig kivonult az orosz piacról. A további szankciók várhatóan kiterjednek majd az orosz energia-szállításokra.

Több ország, köztük az Egyesült Államok, személyi szankciókkal sújtott orosz állampolgárokat. Válaszul ebben a relációban Moszkva korábban 963 amerikai állampolgárt sújtott korlátozó intézkedésekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.