Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Április 30. 11:41, hétfő | Helyi
Forrás: vehir.hu

Jövőre is lesz VEN

Jövőre is lesz VEN

Első alkalommal tartották meg a VEN Szenátust a diákrektor, Tibes elnökletével, amin részt vett dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora, valamint Porga Gyula polgármester.

Tibes, vagyis Csaba Tibor mindenek előtt reményét fejezte ki, hogy hagyománnyá válik a VEN Szenátus, amit szombaton délután tartottak meg első ízben az egyetem felső kampuszán azzal a céllal, hogy a diákrektor megválasztását követően több lehetőséghez jusson.

Porga Gyula emlékeztetett, a magyarországi egyetemek közül Veszprémben tartottak először egyetemi napokat. Úgy vélte, a csendes többség szereti ezt a programot, hiszen a város mindennapjaihoz hozzátartozik az egyetem, ahogy annak ünnepe is, a VEN.
Friedler Ferenc arról beszélt a szenátus előtt, hogy egy jó egyetem csak jó hallgatókkal jöhet létre, amihez elengedhetetlen ez a programsorozat, egyben kérte a diákrektort, a jövőben segítse a beiskolázást, szerepeljen a nyílt napokon.

A napirendi pontok részeként elhangzottak komoly és kevésbé vállalható gondolatok. Többek között az, hogy a kortesprogramokat nagyobb nyilvánosság elé kellene vinni, esetleg a Kossuth utcára. Pozitívumként hangzott el, hogy a tavalyinál többen szavaztak a diákrektorjelöltekre, a napi látogatószám pedig kétezer körüli, de az utolsó estén háromezer ember is megfordulhat a VEN helyszínén. A szenátus megszavazta azt is, hogy a jövőben a gyűlést VENátusnak hívják, majd Tibes visszaadta az egyetem vezetését a „raptornak, Mc Friedler-nek”.

Az első VEN szervezője, Kovács Kristóf szerint ez volt minden idők legjobb lebonyolítása – mondta el érdeklődésünkre Friedler Ferenc. – Büszkék lehetünk rá, hogy a hallgatóink ilyen színvonalas programokat tudnak szervezni. Egyetemünk védjegyévé vált a VEN, természetesen támogatjuk, hogy jövőre is megvalósuljon, amivel minél több diákot tudunk magunkhoz vonzani – hangoztatta a rektor.
Porga Gyula szerint az alaposabb előkészületeknek köszönhető, hogy nyugodtabban teltek az elmúlt napok. – Külön kértük a szervezőket, legyenek figyelemmel arra, hogy sűrűn lakott területen zajlanak a programok. A veszprémiek megszerették az egyetemi napokat, de nyilván azokra is tekintettel kell lenni, akik itt élnek és pihennének. A mostani VEN megmutatta, ez lehetséges – húzta alá a polgármester.

A diákrektor munkája nem ér véget a VEN-nel együtt. – A rektor felkért rá, hogy segítsem például a beiratkozási munkát, megjelenjek rendezvényeken, valamint az a megtiszteltetés ért, hogy én lehetek a gólyatábor zsűrielnöke – sorolta feladatait Tibes, majd mosolyogva hozzátette, „halhatatlan lett”, mert ez az elismerés örökké megmarad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: