Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Június 09. 21:30, szombat | Helyi
Forrás: mti.hu

Kabóciádé ősbemutatóval Veszprémben

Kabóciádé ősbemutatóval Veszprémben

Új helyszínen rendezi meg családi fesztiválját a Kabóca Bábszínház: a séd-völgyi Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren ősbemutatót is tartanak.

A Kabóciádé június 15-től 17-ig tart, a három nap alatt színvonalas bábelőadásokat láthatnak az érdeklődők: eljön Veszprémbe Pályi János, a Tintaló Társulás, Fabók Mancsi és Écsi Gyöngyi - közölte Sipos Tekla művészeti titkár az MTI-vel.
Igazi különlegességnek ígérkezik június 16-án szombaton a Nyulász Péter IBBY-díjas regényéből készült vízi bábszínházi előadás, a Helka, a Balaton tündére: a díszletben valódi vizes medence is lesz, és a szereplők többször a víz alól bukkannak elő.
Lesznek kézműves foglalkozások, a legkisebbeknek szóló babaelőadások, homok animáció készítés, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakos hallgatóinak gyerekversekből született kisfilmjeit is levetítik. A kíváncsiak királyi pikniken vehetnek részt vagy közös fotót készíthetnek Habakuk királlyal és Boróka királynéval a trónteremben.

A hagyományokhoz híven a szombati napon koncert várja a családokat: Bognár Szilvia és zenekara lesz a vendég Csintekerintő című műsorral.

AKabóciádét ezúttal a Veszprémi Várban, a Szaléziánumban és a Dubniczay-palotában zárják a királyi látogatással és záró ceremóniával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: