Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 26. 16:04, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát, életfogytiglant kaphat

Kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát, életfogytiglant kaphat

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozva minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen,

aki kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát tavaly áprilisban Budapesten.

A főügyészség kedden azt közölte az MTI-vel: a vádlott – egy 34 éves férfi – 2019. április 20-án este a XX. kerületben, a Határ út melletti füves területen sétált alkalmi ismerősével, egy 51 éves férfival. Beszélgettek, majd – ismeretlen okból – rátámadt beszélgetőtársára, hosszabb időn keresztül bántalmazta, végül elővett egy tapétavágó kést és elvágta a sértett nyakát; az idősebb férfi meghalt.

A vádiratnak tárgya az is, hogy a vádlott ugyanezen a napon egy másik férfival is verekedett egy XXIII. kerületi hajléktalanszállón.

A Fővárosi Főügyészség az erőszakos, többszörös visszaeső férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Indítványozta, hogy a bíróság – halmazati büntetésként – ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre a vádlottat és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van – áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.