Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 25. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Keleti kényelem a budapesti repülőtéren

Keleti kényelem a budapesti repülőtéren

Ünnepélyes keretek között felavatták a Budapest Airport 2A termináljának vadonatúj exkluzív váróhelyiségét.

A török hátterű földi kiszolgáló szervezet, a Celebi által működtetett Platinum Lounge elegáns környezetet és világszínvonalú kiszolgálást biztosít a légitársaságok kiemelt fontosságú utasainak. A Budapest Airport és a Celebi közös beruházásával tovább bővült a budapesti repülőtér szolgáltatásainak köre.

Impozáns recepció, elegáns környezet, finom ételek és italok, business sarok, benne internet hozzáférés, fax és fénymásoló – röviden igazi keleti kényelem fogadja a Budapestről induló business utasokat a 2A terminál új exkluzív várójában. A kellemes hangulatról különleges kiegészítők gondoskodnak, amit gondos belső építész állított össze. A lounge „nyomokban Törökországot tartalmaz”, ilyen pl. az impozáns bárpult, amelynek oldalfala valódi keleti selyemből készült.

A 170 négyzetméteres váró minden korábbi elődjénél nagyobb. A Platinum Lounge különös utat járt be a repülőtéren. Legelőször Magyarország schengeni csatlakozása miatt kellett új helyre költöznie, majd a SkyCourt építkezése miatt nem maradhatott az addigi helyszínen. Innen egy újabb ideiglenes helyre költözött, amíg a 2-es terminál A és B szárnyának felújítása lehetővé nem tette a végleges váróhelység kialakítását. A mindössze másfél hónapig tartó építés a Budapest Airport és a Celebi közös beruházása volt.

A 2A terminál Platinum lounge ügyfelei elsősorban a Star Alliance szövetséghez tartozó légitársaságok utasai. Így a Lufthansa, a Swiss, az Austrian Airlines és az Alitalia, emellett a Finnair és az airBaltic légitársaságok business osztályú jegyet vásárló utasai használhatják a kényelmes várót. A prémium szolgáltatás azonban nem csak a business repülőjeggyel vagy klubkártyával rendelkező utasok számára elérhető: megfelelő összegért bárki beülhet a váróba.

A megnyitó ünnepségen Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kiemelte: „A legfrissebb utasvélemény-felméréseink szerint mind a turisták, mind pedig az üzleti utazók előkelő helyre sorolták a Budapest Airport nyújtotta szolgáltatásokat. Különösen fontos számunkra, hogy az utasaink bizalmát ne csak megszerezzük, hanem hosszú távon meg is tartsuk. Éppen ezért öröm a számunkra ennek az új, exkluzív várónak az átadása, amely hozzájárul ahhoz, hogy megtartsuk és erősítsük az utasaink elégedettségét.”

„A Celebinél, mint a budapesti repülőtér egyik legnagyobb földi kiszolgáló partnerénél elengedhetetlennek tartjuk, hogy az a pár óra, amíg az ügyfeleink, vagyis az utasok a repülőtéren tartózkodnak, a lehető legjobb hangulatban, a legnagyobb kényelemben teljen.” – hangsúlyozta Samim Aydin a Celebi vezérigazgatója, aki egyben egy fontos nemzetközi szakmai szervezet, a Nemzetközi Földi Kiszolgálók Szövetségének európai régiós elnöke. A vezető hozzátette: „Bízunk abban, hogy az új lounge nyújtotta magas színvonalú szolgáltatásai elnyerik utasaink megelégedését.”

A Budapest Airport forgalmának jelentős részét, közel 40 százalékát teszik ki azok az utasok, akik valamilyen üzleti célból, vagy konferencia miatt utaznak repülővel. Közülük sokan választják a kényelmi szolgáltatásokat is magában foglaló business repülőjegyet. Ez nemcsak a repülőgép fedélzetén, hanem már a földön, a repülőtéren is előnyt és kényelmet biztosít a check-intől kezdve. A business-osztályú utasok már az utasbiztonsági ellenőrzésen is külön kiemelt folyosón, sorbanállás nélkül juthatnak át. A további komfortot szolgálják a nyugalmat és pazar kiszolgálást kínáló prémium várók, az ún. lounge-ok is. Ebből nyílt most meg a repülőtér legújabb (pontosabban régi-új) exkluzív szolgáltatást nyújtó várója, a Celebi Platinum Lounge.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: airport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.