Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 16. 11:10, hétfő | Kék hírek
Forrás: mno.hu

Kép is van a pécsi gyilkosról?

Kép is van a pécsi gyilkosról?

Beismerő vallomást tett egy 26 éves férfi, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával. A lehetséges gyilkos Facebook-profilját is megtalálták.

Az egyik megyei hírportál szerint DNS-minta alapján bukott le a férfi. P. Lászlót büntetett előéletű lévén a rendőrség gyorsan tudta azonosítani. A Hír Televízió helyszíni tudósítója – aki a gyanúsított lakhelyén tartózkodik, egy kilométerre a bűncselekmény helyszínétől – közölte, az elkövető egy kiskunhalasi férfi, aki nemrég költözött vissza Pécsre. Az illető félig hajléktalan, és egy Baranya megyei hírportál szerint egy prostituálttal élt együtt. A férfit állítólag már szombaton elfogta a rendőrség, de tettestársait még keresik. A gyanúsított egyébként egy erdős területre menekült lakhelyétől 300–400 méterre, ott fogták el, a bűncselekmény helyszínétől körülbelül egy kilométerre.

– A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap közölte, elfogott és őrizetbe vett egy huszonhat éves, magyar állampolgárságú férfit, aki „megalapozottan gyanúsítható a Bándy Kata sérelmére elkövetett emberöléssel” – írta a Police.hu. A gyanúsítottat kihallgatták és beismerő vallomást tett. Ennek ellenére a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást, mivel az ügyet nem zárták le; nem zárható ki, hogy egy további elkövetőt is keresnek. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően tart sajtótájékoztatót.

– Vasárnap éjfél után nem sokkal több hírportál is beszámolt arról, hogy Bándy Kata édesanyja közölte: „megvan a tettes”. A Hír TV képújságja arról számolt be, hogy tudósítójukat a helyiek arról értesítették, hogy a rendőrök két férfit vittek el kihallgatásra. Azt írták: a helyszínen olyan tárgyakat találtak, amelyek a meggyilkolt lányéi lehettek.

– Pintér Sándor belügyminiszter a Hír TV-nek azt nyilatkozta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a tettest, közlése szerint a rendőrök nyomon vannak Bándy Kata meggyilkolásának ügyével kapcsolatban.

– Szombaton a rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehettek a pszichológusnő gyilkosáról. A férfi szombaton Pécsett kereste meg a televízió stábját, elmondta egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A Hír TV riportere értesítette a rendőrséget, ők a helyszínre érkeztek, és kihallgatásra vitték a férfit.

– A boncolás eredményei és a helyszínen rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek.

– Szombaton óriási készültség volt Pécsen. Az mno.hu helyi forrásokból akkor úgy értesült, minden sarkon rendőrök álltak, akik feltételezhetően a tűzharcra is fel voltak készülve.

– Portálunk pénteken arról írt, feltételezhető, hogy a Bándy Kata eltűnését követő, Facebookon indult és közben országossá növekedett összefogástól megijedt az elkövető, és gyorsan megpróbált megszabadulni a holttesttől. Ez alatt számos értékes nyomot szolgáltathatott a rendőrség számára.

– Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a rendőrségi pszichológus holttestét meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetőleg nem ott, ahol megtalálták.


–Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát.

P. László Facebook-profilján a Kiskunhalas melletti Kelebia szerepel, és az is kiderült, hogy van egy kisfia is. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt a Facebookon.

Íme egy a kép a Facebook-profiljáról:

mno.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön