Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Keresett a személyi kölcsön

Keresett a személyi kölcsön

Több mint ötödével nőtt az első hét hónapban kihelyezett mennyiség a múlt év azonos időszakához képest, ebben a csökkenő kamatok mellett az erősödő fogyasztói bizalom is szerepet játszhat. A teljes állomány ugyanakkor, ha lassabban is, de még mindig apad - írja a Világgazdaság.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint idén januártól júliusig 65,86 milliárd forintnyi ilyen hitelt vettek fel a háztartások, 22,71 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A háztartásoknál lévő állomány ugyanakkor az új kihelyezések fokozatos növekedése ellenére folyamatosan csökken, a 2014 júliusában mért 331,2 milliárd forint 9,3 százalékos mérséklődést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. Az állomány olvadásának üteme azonban nagyjából a felére esett a 2013 júliusáig tartó egy évhez viszonyítva.

A kereslet élénkülését magyarázhatja, hogy a júliusig tartó két év alatt több mint 8 százalékponttal csökkent a hitelek átlagkamata, és a jegybank számításai szerint jelenleg alig haladja meg a 20 százalékot. Emellett nő azoknak az aránya, akik beruházásaik egy részét már hitelből is hajlandók finanszírozni. Szerepet játszhat az élénkülésben az elhalasztott kereslet is. Maguk a szolgáltatók is favorizálják ezt a terméket, több nagybanknál is előkelő helyen szerepel a kínálati palettán - ismerteti az újság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton