Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 23. 15:43, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Késik Kubica visszatérése

Késik Kubica visszatérése

Biztosan kihagyja a jövő évi Forma–1-es szezon elejét Robert Kubica, a Renault-istálló lengyel versenyzője, aki februárban súlyos ralibalesetet szenvedett.

Csapata a szerdai közlése szerint reménykedett abban, hogy már az idénynyitó futamtól első számú pilótaként számíthat rá – a 2012-es felkészülési programot rá is tervezte –, de felépülése a vártnál lassabban halad.

Riccardo Ceccarelli, Kubicát a szerencsétlenség után kezelő orvos egy olasz regionális televíziós csatornának október közepén azt mondta, a cél továbbra is az, hogy a 26 éves pilóta ismét beülhessen a Forma–1-es autóba, ehhez azonban még időre van szüksége. „A csapatban természetesen most mindenki csalódott – fogalmazott Eric Boullier, az istálló vezetője. – Nem azzal számoltunk, hogy Robert nem vezethet Ausztráliában. Ezzel együtt érett döntést hozott” – utalt arra, hogy ez ügyben Kubica határozott.

„Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben keményen készültem, úgy látom, nem biztos, hogy készen állok a 2012-es szezonra” – indokolt közleményben Kubica.

A pilóta február 6-án, egy olaszországi raliviadalon szenvedett súlyos balesetet, a karját, a lábát és a kézfejét többször meg kellett operálni, 11 hétig kórházban volt. A rehabilitáció alatt többször hangsúlyozta, hogy jövőre ismét szeretne versenyezni.

Kubica helyét a Renault-nál a német Nick Heidfeld vette át az idén, akit a Belga Nagydíj óta a brazil Bruno Senna helyettesít. A csapatvezetés vele, az orosz Vitalij Petrovval és a francia–svájci tesztpilótával, Romain Grosjeannal tárgyal majd a lehetséges szerepvállalásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.