Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Április 19. 10:38, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: mti.hu

Kétszázhetven Veszprém-jutaspusztai lakos tiltakozik a város terve ellen

Kétszázhetven Veszprém-jutaspusztai lakos tiltakozik a város terve ellen

Csaknem 300 Jutaspusztai tiltakozik az ellen, hogy a településrészen építsék meg a családok átmeneti otthonát - közölte az ügyben hetvennégy család képviseletét ellátó ügyvéd.

Bősze Ferenc ügyvéd tájékoztatás szerint a településrész mintegy négyszáz lakosából 269 jutaspusztai arra kéri a megyei kormányhivatalt, hogy törvényességi szempontból vizsgálja felül a veszprémi önkormányzat határozatát, aminek értelmében a családok átmeneti otthonát ebben a városrészben építik meg, "mert álláspontjuk szerint sem előkészítettsége, sem pedig a közvetlenül érintettek ismert nyilatkozata nem volt elégséges a meghozott határozat elfogadásának jogszerűségéhez".

A jutaspusztaiak ezen kívül az építési hatóságként eljáró balatonfüredi polgármesteri hivataltól kérni fogják ügyféli jogállásuk elismerését.A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek (mint a projekt pénzügyi finanszírozásban eljáró szervezetnek) tiltakozásukat közvetlenül is megküldik, s miután a pályázati feltételek között szerepel "az érintett településrész lakosainak" az észrevételezési joga, így ezzel élni kívánnak - tette hozzá az ügyvéd. Megjegyezte: a tiltakozók kérik azt is, hogy magába a pályázati anyagban az önkormányzat is szerepeltesse észrevételüket.

Mindenki megérti, hogy városi szinten megoldandó feladathoz keres helyszínt az önkormányzat, de amíg egy nagyobb városrész életében ez nem jelent változást, addig egy zárt, kisközösségi település életét döntően befolyásolja; ebben a környezetben egy ilyen közösségi célú fejlesztés kihat mind a jelen, mind a jövőbeni lakhatási feltételekre, s így az ingatlanok forgalmi értékére is - foglalta össze az ügyvéd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: