Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 14. 15:09, szombat | Helyi
Forrás: mti.hu

Kettős halál Tapolcán - Ismeretlen eredetű tablettákat és port találtak a holttestek mellett

Kettős halál Tapolcán - Ismeretlen eredetű tablettákat és port találtak a holttestek mellett

Ismeretlen eredetű tablettákra és porra bukkantak a nyomozók a csütörtökön otthonában holtan talált tapolcai középkorú pár holttestének közelében, az anyagokat igazságügyi vegyész szakértő vizsgálja.

Kómár Viktória, a VMRFK sajtóreferense tájékoztatása szerint szakértők vizsgálják azt is, hogy az elhunytak szervezetében a halál időpontjában volt-e gyógyszer, illetve kábítószer. A halál okát csak a vizsgálatok elvégzése, a végleges orvos szakértői vélemény kiállítása után lehet megállapítani. Az első igazságügyi orvos szakértői vizsgálatok megerősítették a helyszíni szemle adatait, ezek alapján nem vetődött fel idegenkezűség gyanúja. Az ügyben a Tapolcai Rendőrkapitányság indított közigazgatási eljárást.

A tapolcai házaspárnak három kiskorú gyermeke van, a legidősebb 15, a legfiatalabb 10 év körüli.

Pápainé Németh Mária, a tapolcai gyámhivatal vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a családjogi törvény értelmében a szokásos eljárást megindították a három kiskorú gyermek védelme érdekében. Bővebb információt a folyamatban lévő ügyről nem adott.

Csütörtökön Kölcsey utcai otthonukban találták holtan a negyven év körüli párt; a mentőket és a rendőrséget a szomszédok értesítették. A mentők akkori közlése szerint a helyszínre érkező tapolcai esetkocsi személyzete már csak a halál tényét tudta megállapítani, újraélesztésre esély sem volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése