Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 11. 15:36, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Kiemelten figyel a rendőrség a forgalmas helyszínekre

Kiemelten figyel a rendőrség a forgalmas helyszínekre

Kiemelt figyelmet fordít a rendőrség az alkalmi kirakodóvásárokra, a piacokra, üzemanyag-töltő állomásokra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint a nagy tömegeket vonzó helyszínekre

- olvasható a rendőrség honlapján olvasható szombati közleményben. Azt írták, az ünnepi időszakban figyelni kell a zsebtolvajokra, akik jellemzően zsúfolt helyeken vadásznak áldozataikra. Ha mégis megtörtént a lopás és ezt észlelték, ne szálljanak szembe a tolvajjal, hanem hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Érdemes az iratokat a lakáskulcstól és slusszkulcstól, míg PIN-kódot a bankkártyától elkülönítve tárolni; a pénz- és irattárcákat ne a táskák, kosarak tetején tartsák és tárolásra a nadrág hátsó zsebei sem nyújtanak kellő biztonságot. Megfelelő védelmet csak a kabát belső, lehetőleg zárható zsebei nyújtanak - tették hozzá.

Ha a lopás során az iratok mellett a lakáskulcsot is elvitték, sürgősen cseréltessék le a zárat, ha pedig a bankkártyájuk tűnt el, azt azonnal tiltassák le azt - tanácsolták.

Kitértek arra is, parkolás után és két vásárlás között is ellenőrizzék, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék. Ha azt tapasztalják, hogy feltörték az autót, ne nyúljanak semmihez, hiszen a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja.

Az internetes vásárlással kapcsolatban jelezték, bankkártyával történő fizetés esetén lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljanak, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik, így a kártya adatai biztonságos kapcsolaton keresztül jutnak el a pénzintézet központjába, azokat a webáruház üzemeltetője nem ismeri meg.

Óvakodjanak az olyan weboldalaktól, amelyeknek nevében elírás vagy hiba található, valamint ahol nem vagy hiányosan adják meg az üzemeltető cég adatait - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.