Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 02. 21:32, szerda | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Kinyitottak a balatoni strandok

Kinyitottak a balatoni strandok

A jó időnek köszönhetően a hosszú hétvégén szinte valamennyi balatoni strand megnyitotta kapuit, ott is, ahol még zajlanak a felújítási munkák. Belépőt egyelőre sehol nem szedtek.

A Balaton 16-17 fokos hőmérséklete még nem igazán kedvező a fürdőzéshez, de így is sokan megmártóztak benne. A víz minősége kiváló, bár a 82 centiméteres vízszint alacsonyabb az ilyenkor optimálisnál.

A tó fizetős strandjainak pénztárai általában május végén, június elején nyitnak, addig a szabadstrandokhoz hasonlóan ingyen látogathatók ezek is - néhány kivételtől eltekintve. A kifejezetten meleg április végi hosszú hétvégén sok helyen igyekeztek szolgáltatásokat is biztosítani a vendégeknek.

A megkérdezett üzemeltetők többsége nem tervez áremelést, még az áfa-emelés miatti veszteséget is magukra vállalják az érintett önkormányzatok, vállalkozások. A fizetős balatoni strandok többségénél 400-600, drágább helyeken 900-1000 forint között várható majd a felnőtt belépők ára, a strandok jelentős része pedig továbbra is ingyenes lesz. Idén a strandfejlesztések a korábbiaknál visszafogottabb mértékben zajlottak, illetve zajlanak, de a pázsitot, sétányokat, vizesblokkokat mindenhol megfelelően felkészítik a hivatalos nyitásra.

Balatonfüreden már korábban megnyitották a strandokat a sétálók, napozók előtt, de fizetni csak várhatóan a pünkösdi ünnepektől kell majd. Június közepéig a tavalyi árakon adják a belépőket, egy esetleges minimális főszezoni áremelésről később dönt majd az üzemeltető.

Révfülöpön a tavalyi árakkal várják majd a vendégeket, fizetni a hivatalos nyitástól, május 26-ától kell. A Szigeti strandon felújítottak a nyolcvan éves szolgáltató épületet, és elsősegélyhelyet, babapelenkázót, öltözőket, továbbá foglalkoztató-helyiséget alakítanak ki benne. Megnövelték a homokos röplabdapálya területét, és a kertmozi hangrendszere is megújul. Révfülöp másik strandján, a Császtain pedig új strandfocipályát alakítottak ki. Szigligeten már behelyezték a lépcsőket a mederbe a fürdőzéshez, de a pénztár várhatóan csak június 15-én nyit.

Alsóörsön is működnek már a strandszolgáltatások, de még zajlanak a felújítások, fejlesztések. A tervek szerint a szokásosnál pár héttel később, csak május végétől válik fizetőssé a strand, és maradnak a tavalyi árak. A fejlesztések részeként egyebek közt lámpasort építenek ki a parton, és a sétányra panorámaképet adó webkamerát telepítenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.