Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Június 04. 08:23, hétfő | Helyi
Forrás: VMRFK

Kistérségi Egyeztető Fórum Várpalotán

Kistérségi Egyeztető Fórum Várpalotán

Nyár előtti utolsó ülését a várpalotai Kistérségi Egyeztető Fórum a kapitányságon, melyen a Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselője, a polgárőrség tagjai, és a kisebbségi önkormányzatok elnökei vettek részt.

A meghívott vendégek Ari András r. alezredestől tájékoztatást kaphattak a terület aktuális bűnügyi helyzetéről, a családon belüli erőszak alakulásáról a kistérség településeinek bűnügyi fertőzöttségéről.

A közrendvédelmi szakterület kiemelt feladatairól Zékány József r. őrnagy adott részletes tájékoztatást, lehetőséget biztosítva egyben a párbeszédre, az optimális megoldások kidolgozására, az együtt gondolkodásra.

Az Egyeztetés, a párbeszéd, a felmerülő problémákra való azonnali reagálás, az élő napi kapcsolat jelentőségét mutatja, hogy a Fórumot megtisztelte jelenlétével a megye Rendőrfőkapitánya, aki az elért eredményeket értékelve az előttünk álló feladatok fontosságát hangsúlyozva kívánt minden résztvevőnek további jó munkát.

Még ezen a napon délután – többek közt a Fórumon megbeszéltek továbbadása céljából- értekezletet tartott a közrendvédelmi szakterület vezetője a helyi polgárőr egyesületek vezetői részére. Fókuszban természetesen a közelgő nyár, a napi feladatok, de a Fórumon elhangzottak alapján már távolabbi, stratégiai kérdések is napirendre kerültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: