Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Május 06. 19:08, vasárnap | Helyi sport
Forrás: index/Saját

Kiszámoltuk a Szegedet a bajnoki döntőn első meccsén

Kiszámoltuk a Szegedet a bajnoki döntőn első meccsén

A címvédő MKB Veszprém magabiztos játékkal 33-22-re nyert a Pick Szeged ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének első felvonásán, és ha egy hét múlva a rivális otthonában is győz, akkor ismét aranyérmes lesz.

MKB Veszprém-Pick Szeged 33-22 (18-12)
gól: Vujin 7, Császár 7, Terzic 6, Iváncsik G. 6, Sulic 5, Gulyás 2, illetve Vadkerti 5, Prodanovic 5, Buday 5, Lékai 2, Ancsin 1, Sulc 1, Pribanic 1, Beocanin 1, Nagy 1

A hazaiaknál Ilyés és Iváncsik Tamás, a vendégeknél Törő hiányzott sérülés miatt, így három válogatott játékos nélkül rendezik a finálét. A Szeged utoljára 2007-ben tudott aranyérmes lenni, azóta a Veszprém ül a trónon.

Eleinte felváltva estek a gólok, a szegediek vezettek is (2-3), ám később egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. 6-5 után 12-8, majd a 27. percre 17-10 lett az állás. A Szeged sok labdát szórt el, illetve Alilovic védett szenzációsan.

A második félidőt is jobban kezdte a Veszprém (21-13), és hiába védekezett a korábbinál hatékonyabban a rivális, esélye sem volt a jelentős hátrányának faragására. Így aztán állandósutl a nyolcgólos különbség, és az utolsó negyedóra is innen indult (25-17).Skaliczki László, a vendégek vezetőedzője időt kért, mert tragikusnak látta a játékot, ám a hullámvölgyből nem volt kiút.

A hazaiak még emberhátrányban is betaláltak, a helyi szurkolók pedig kétszámjegyű sikert kértek kedvenceiktől. Az 54. percben, 30-20-nál jött is a tízes kiszámolósdi, és több szegedi szimpatizáns ekkor elindult kifelé a csarnokból. A vége tizenegy gólos veszprémi győzelem lett. A Veszprém légiósai most nagyon kitettek magukért, Alilovic extra teljesítményt nyújtott, de Vujin és Terzic is ihletett állapotban volt, utóbbi egész tavasszal nem lőtt ilyen pontosan.

A Szegedből csak Vadkerti mutatott elfogadhatót, Lékainak a második félidpben voltak jó passzai és sikeres átlövései.

Amennyiben a Veszprém egy hét múlva Szegeden is nyer, akkor története során huszadik alkalommal lesz magyar bajnok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.