Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 31. 16:57, szombat | Helyi
Forrás: VMRFK

Középiskolásoknak szervezett közlekedési versenyt a rendőrség Veszprém megyében – taroltak a tapolcaiak

Középiskolásoknak szervezett közlekedési versenyt a rendőrség Veszprém megyében – taroltak a tapolcaiak

A hagyományokhoz híven a középiskolás diákok számára idén tavasszal is megrendezésre került a három járműkategóriából álló közlekedésbiztonsági kupa megyei fordulója.

Immáron 9. alkalommal, március 27-én csaphattak össze a városi rendőrkapitányságok által indított legjobb és legfelkészültebb versenyzők. A Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa versenyszámainak lebonyolításához a Turbó Gépjárművezető-Képző Kft. veszprémi telephelye szolgáltatta a helyszínt. Az időjárás ezúttal kegyes volt mind a szervezőkhöz, mind a versenyzőkhöz, a szél csak néha támadt fel egy kicsit, s a szikrázó napsütést is pusztán néhány kósza bárányfelhő zavarta meg.

A megmérettetésen Veszprém megye 6 rendőrkapitányságáról érkeztek a résztvevők, hogy a közlekedés terén összemérjék tudásukat. A középiskolások először KRESZ-ismereteikről adhattak számot, a verseny elméleti részét az adott járműkategóriára vonatkozó közlekedési kérdésekből összeállított tesztlap kitöltése képezte.

Ezek után következett a gyakorlati feladatok megoldása, a versenyzők a kialakított ügyességi akadálypályákon bizonyíthatták tudásukat és ügyességüket. A kerékpárosoknak, illetve segédmotor-kerékpárosoknak többek között rázópadon kellett áthajtaniuk, bóják között szlalomozni, s az egyszerűnek tűnő, ám igencsak nehéz fékezési feladattal megbirkózni. Az autóvezetők pedig egy tanulóautóba ülve, vizsgabiztosi felügyelettel vághattak neki a különböző nehézségű akadályokból álló feladatok végrehajtásának.

Az összesítésben mind az elméleti, mind a gyakorlati teljesítményeket tekintve a végeredmény a következőképpen alakult:

Kerékpáros kategória:

I.helyezett: Szabó Csaba (Tapolca Rk.)
II.helyezett:Szücs Soma (Veszprém Rk.)
III.helyezett: Csöngei Dávid (Veszprém Rk.)

Segédmotor-kerékpáros kategória:

I. helyezett: Balázs Kolos (Tapolca Rk.)
II. helyezett:Morvai Richárd (Balatonfüred Rk.)
III. helyezett:Sárfi Ákos (Ajka Rk.)

Személygépkocsi kategória:

I. helyezett: Kálmán István (Balatonalmádi Rk.)
II. helyezett:Németh Krisztina (Pápa Rk.)
III. helyezett:Dobossy Viktor (Veszprém Rk.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése