Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Október 12. 11:57, szerda | Helyi
Forrás: mti

Közlekedésbiztonsági akció a 8-as főút Veszprém megyei szakaszán

Közlekedésbiztonsági akció a 8-as főút Veszprém megyei szakaszán

A 8-as út Veszprém megyei szakaszának tizennyolc pontján rendőrök, motoros rendőrök és a közlekedési felügyelőség munkatársai egész nap kiemelten ellenőrzik a közlekedőket.

Az ellenőrzés része a térségi fejlesztési tanács és a megyei rendőr-főkapitányság közösen meghirdetett közlekedésbiztonsági akciójának. Szerdán elsősorban a teherautók műszaki állapotát, papírjait, megengedett súlyát ellenőrzik, és szankcionálják a kamionok digitális menetíró készülékének, a tachográfnak a nem megfelelő használatát is. Eközben fellépnek a gyorshajtók és az egyéb közlekedési szabálysértők ellen is.

A közlekedésbiztonsági akció fő célja a balesetek megelőzése; a jövőben a Fejér, Vas és Veszprém megyén Székesfehérvártól Szentgotthárdig csaknem kétszáz kilométer hosszan átvezető főúton mindhárom megyében egyszerre fogják megtartani a rendőrséggel közös ellenőrzést - ismertette Horváth Zsolt.
Hozzátette: a tanács kiemelt feladatának tekinti a közlekedés biztonságának növelését, és az út Veszprém megyei szakaszán a balesetek számának csökkentését. Beszámolt arról is, hogy 2016-ig a tervek szerint befejeződik a főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszának megépítése, elkészül a várpalotai elkerülő út (új csomóponttal a pétfürdői elágazónál), továbbá átépítik a főút veszprémi elkerülő szakaszának balatonalmádi, balatonfüredi és tapolcai csomópontját. Szeretnék elérni, hogy az egyik legkritikusabbnak tartott herend-szentgáli csomópontig a főút kétszer kétsávossá bővüljön.

A 8-as főúton egész évben jelentős a forgalom, ezért a legtöbb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset is ott történik a megyében - mondta Reiter Barnabás, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, elmondva azt is, hogy a szerdai akció egybeesik a nemzetközi Tispol-ellenőrzéssel.
Beszámolt arról, hogy a litéri csomópont mellett a herendi, a devecseri, és az ajkai elágazó a legveszélyesebb. Az Ajkától Vas megyéig tartó szakaszon az elalvásos balesetek jellemzőek, míg Veszprém és Ajka között az előzésből adódóak jelentik a legnagyobb gondot. A főút Várpalota belterületén áthaladó szakasza az erős keresztirányú gyalogos és autós forgalom miatt különösen veszélyes. A 8-as főúton állandó a rendőri jelenlét; a sebességellenőrzési akciók keretében például Székesfehérvártól az országhatárig húsz helyen mérik az autósok sebességét - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét