Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Szeptember 30. 07:33, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: veszport.hu

Közösen teszik le a jövő alapjait - a város és az egyetem együttműködése

Közösen teszik le a jövő alapjait - a város és az egyetem együttműködése

Az egyetem történetében először tartott csütörtökön együttes ülést a város közgyűlése és a Pannon Egyetem szenátusa. A két grémium ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött.

Az egyetem aulájában megtartott eseményen Friedler Ferenc rektor úgy fogalmazott, az értékteremtés csak csapatmunkában lehetséges, és kiemelte az együttműködésük fontosságát. Porga Gyula polgármester történelmi pillanatnak nevezte a mai rendezvényt, és mint mondta, a város és az egyetem vezetésének közösen kell letennie a jövő alapjait.

Az együttes ülés díszvendégeként Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt a reményét fejezte ki, hogy Veszprém gyarapodását eredményezi ez a megállapodás, mely modellként szolgálhat a többi város számára. Úgy vélte, azt az ígéretet hordozza az együttműködés, hogy Veszprém a városok, míg az egyetem a campusok közötti versenyben megállja majd a helyét.
Mind a közgyűlés, mind a szenátus egyhangúlag támogatta az előterjesztést. Mihalovics Péter, a Fidesz-frakció vezetője is a megállapodás fontosságát hangsúlyozta hozzászólásában. Az esemény végén alá is írták a szándéknyilatkozatot.

A határozatok alapján a város és az egyetem közös, 12 éves gazdasági stratégiát készít, létrehozzák a Veszprém Egyetemi Város Tanácsot, melynek tagja lesz többek között a polgármester, a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester, bizottsági elnökök, a rektor, a hallgatói önkormányzat elnöke és az érsek is.

Veszprém megalapítja a Veszprém Egyetemi Város Pénzügyi Innovációs Alapítványt, a közgyűlési ülésekre állandó meghívotti és tanácskozási jogú státuszt ad a Pannon Egyetem rektorának. Emellett közös díjat hoznak létre Veszprém Egyetemi Város Díj néven. Az elismerésben az a személy részesül, aki tevékenysége során kiemelkedő teljesítményt nyújtott a város és az egyetem kapcsolatának erősítésében, és ezen ünnepélyes nyilatkozatban kifejtett célok elősegítésében.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben