Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Október 16. 07:00, szombat | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Lefejeztek egy idős nőt az otthonában Franciaországban

Lefejeztek egy idős nőt az otthonában Franciaországban

Lefejeztek egy 77 éves nyugdíjas tanítónőt a dél-franciaországi Agde településen található otthonában. A gyilkosság feltételezett elkövetőjét, aki ismerte az áldozatát, őrizetbe vették - közölte a helyi ügyészség.

A rendőrség szerda este találta meg az áldozat holttestét az otthonában. A megölt nő - férje két évvel ezelőtti halála óta - egyedül élt a házban. A hatóságokat a párizsi régióban élő egyik fia riasztotta, miután két napja nem volt híre az anyjáról, pedig általában naponta hívták egymást telefonon. A férfi az anyja háza térfigyelő kamerájának felvételén a házban feltűnő rendetlenséget és egy gyanús árnyékot látott a földön, ezért hívta fel a rendőrséget.

Az ügyészség azt közölte, hogy a rendőrség az áldozat fejét a konyhaasztalra helyezve találta meg, a földön heverő teste mellett. A házban betörésre utaló nyom nem volt, a kertkapu be volt zárva, a házajtó viszont nem.

A feltételezett elkövetőt csütörtök este vette őrizetbe a rendőrség az Agde-tól nem messze található Vias településen.

Raphaël Balland, Béziers városának ügyésze szerint az 51 éves férfit emberölés gyanújával állították elő, s a nyomozás jelenlegi állása szerint feltételezhető, hogy előre megfontoltan követte el a gyilkosságot.

A BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy a férfi egy volt profi bokszoló, neurológiai problémákkal küzd. A Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés jelöltje volt a 2015-ös helyhatósági választásokon.

A kertben és a házban is elhelyezett térfigyelő kamerák felvételein kívül a nyomozók munkáját azt is segítette, hogy a megölt nő bankkártyáját ellopták a lakásból, és 1000 eurót felvettek vele egy bankautomatából. A gyanúsítottat az áldozat szomszédjai is ismerték a BFM hírtévé szerint, miután rendszeresen kisebb munkákat végzett a ház körül.

A terrorelhárítási ügyészség egyelőre nem foglalkozik az ügyel, a nyomozást a bűnügyi rendőrség folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése