Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 07. 11:08, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Levágják a velencei hidakról a szerelemlakatokat

Levágják a velencei hidakról a szerelemlakatokat

Több mint kétezer lakatot távolítottak el a velencei Akadémia hídjáról. A lakatokat a fiatal szerelmespárok helyezik az olasz városok hídjainak korlátjaira.

"Ez nem fiatalos divat, hanem várospusztító ostobaság" - nyilatkozta a sajtónak Velence munkaügyi tanácsosa, miközben óriási harapófogóval a kezében megszabadította a fából készült Akadémia hídját az apró lakatok rengetegétől.
Hiába bünteti a velencei önkormányzat 50 eurós bírsággal a lakatoló szerelmeseket, a város történelmi hídjait lakatok tömege borítja. A fiatalok még a Rialto hidat sem kímélik.
A lakatok divatját Federico Moccia író 2006-ban megjelent, Ho voglia di te (Akarlak) című regénye terjesztette el. A könyv szereplői a római Milvio-hídon helyeznek el lakatot.
Moccia hatására a római hidat lakaterdő borította be. Az olasz főváros polgármesteri hivatala megoldásként a híd közelében külön területet jelölt ki a szerelmesek lakatjainak. A lakatoknak fenntartott részt Moccia avatta fel.
Veronában Júlia házának kapuját lakatolják tele. Itt is időszakonként levágják a lakatokat és kosarakban gyűjtik őket, hogy a szerelmi zálogok ne vesszenek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.