Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Szeptember 29. 21:15, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Levágott Orbán-fej: primitív módon uszítottak Bajnaiék

Levágott Orbán-fej: primitív módon uszítottak Bajnaiék

A KISZ-tag Bajnai Gordon és csapata viccet űzött az 1956-os forradalmat követő kommunista terror és diktatúra által tönkretett magyar családok százezreinek emlékéből – közölte a Fidesz annak kapcsán, hogy az Együtt–PM és szövetségesei vasárnap ledöntötték Orbán Viktor szobrát, majd a Terror Házához vitték. A bukott miniszterelnöknek jól láthatóan nagyon tetszett a szobordöntés.

Közönséges, fenyegető hangnemű beszédekkel és performance-szal ünnepelte második születésnapját Bajnai Gordon szövetségese, a Szolidaritás Mozgalom a fővárosi Clark Ádám téren, ahol kommunistákhoz hasonlította Orbán Viktort és a Fideszt az egykori KISZ-tag Bajnai.

A volt miniszterelnök a Szolidaritás mozgalom budapesti rendezvényén az „öregedő orbánisták állampártjának” nevezte a Fideszt. Bajnai „fülkeszabadságharcot” hirdetett a választásokra, ahol szerinte a normális emberek szállhatnak szembe Orbán zsoldosaival. A politikus arról is beszélt, hogy a Fidesz által felmondott „szolidaritási szerződést” újra fogja kötni.

A rendezvényen egy szobrot is állítottak, ami kommunista diktátorként ábrázolta Orbánt. A hungarocell szobornak elfűrészelték a lábát, majd ledöntötték, a fejét levágták és a színpadra vitték. A performanszt a közönség megtapsolta, valamint Bajnai is rendkívüli módon élvezte a helyzetet. A rendezvényen a Dopeman néven ismert Pityinger László is fellépett, ahol ismét előadta a himnusz káromkodásokkal teli átdolgozását, valamint a „B... meg az Orbánt, b... meg a kormányt” – című darabját is. Pityinger ezt követően bele is rúgott a ledöntött szobor fejébe. A szobormaradványt az egyik demonstráló ököllel megütötte, volt olyan is aki késsel vágott ki abból egy darabot, és akadt aki ráfeküdt arra. A szobor levágott fejét elvitték a szervezők a Szolidaritás központi székházába.

Bajnaiék 1956-on viccelődtek

Egyedül Bajnai Gordon képes arra, hogy még azt is lerombolja, ami nem is létezik – olvasható a Fidesz közleményében. Úgy látják, Bajnai ma egyedül saját magát leplezte le, megmutatta, hogy fogalma sincs arról, mi az a szolidaritás, amiről naponta prédikál. Amiből Bajnai Gordon és barátai ma viccet csináltak és szórakoztak, az egy tragikus és fájdalmas időszak emléke, az 1956-os forradalmat követő kommunista terror és diktatúra által tönkretett magyar családok százezreinek emlékének a megcsúfolása – zárul a kormánypárt közleménye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő