Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Szeptember 19. 09:37, hétfő | Helyi sport
Forrás: mkbveszprem.eu

Magabiztos MKB győzelem

Magabiztos MKB győzelem

12 gólos veszprémi győzelem Mezőkövesden.

Mezőkövesdi KC - MKB Veszprém KC 28:40

Mezőkövesdi KC: Pallag Péter - Lezák Áron 1, Kupi Szabolcs 6 (1), Morva Zoltán 3 (1), Gyuris Patrick 4, Fekete László 1, Németh Tamás 6 (1).
Csere: Nyikes Csaba 1, Szabó Tibor 2, Barta Dániel, Korsós Ádám 3, Rosta Miklós, Molnár Ferenc 1, Gubó Alex, Holló Balázs (kapus), Kiss Gergő.

MKB Veszprém KC: Mirko Alilovic - Iváncsik Tamás 1, Renato Sulic 5, Laluska Balázs 2, Ilyés Ferenc 8, Mirsad Terzics 1, Iváncsik Gergő 5..
Csere: David Korazija 2, Marko Vujin 7, Császár Gábor 5, Gulyás Péter, 1 Uros Vilovski 3, Schuch Timuzsin.

Hétméteres: 0/0 ill. 5/3.
Kiállítás: 2 perc ill. 6 perc

Ahogy azt már Mezőkövesden megszokhattuk teljesen megtelt a lelátó az MKB Veszprém KC vendégjátéka alkalmából. A meccs sok hibával indult veszprémi oldalról, az első két gólt a hazaiak lőtték, de után gyorsan fordítottak Vujinék (3:6). Ezt az előnyt még kiegyenlítette az MKC (6:6), de ezután fokozatosan növelte előnyét az MKB, a félidő végén már hét gól volt az előny (13:20). Ebben a játékrészben Iváncsik Gergő és Sulic volt a legeredményesebb játékosunk.
A második félidőben Alilovic maradt a kapuban (42%-on védett), mezőnyben Gulyás kapott lehetőséget, majd 10 perc elteltével pályára lépett Korazija és Schuch is. Támadásban továbbra is határozott volt a csapat, különösen Ilyés volt elemében, aki 8 gólig jutott. Fokozatosan nőtt a Veszprém előnye és a végén 12 góllal győzött az MKB Mezőkövesden (28:40).

Nyilatkozatok

Rosta István: A mérkőzés végén a vastaps mindent elmond a csapatok mai teljesítményéről. Megpróbáltunk méltó ellenfelei lenni a Veszprémnek. Örülök, hogy 60 percig nagy erőbedobásra tudtuk kényszeríteni őket. Nyilvánvalóan nagy különbség van a két csapat között, de sok biztató dolgot láttam a csapatomtól. A Veszprémnek sok sikert kívánok a BL-ben.

Ilyés Ferenc: Nehezen indult a mérkőzés, a Mezőkövesdtől azt kaptuk, amire számítottunk, nagyon sokat futottak, emiatt mi sok hibát vétettünk védekezésben. A második félidőben sikerült megnyugtató előnyt szereznünk, feljavult a játékunk, így sikerült nagy különbséggel nyernünk.

Mocsai Lajos: A Mezőkövesd mindig egy rendkívül kellemetlen ellenfél, halogató játékot játszik és közel 10 alkalom volt, amikor el kellett volna venni a csapattól a labdát a játékvezetőknek. Ezt nem tették meg, hagyták elaltatni a védelmet és egy-egy bejátszásból, átlövésből tudtak ilyenkor gólt lőni. Ugyanakkor a lerohanásokat forszírozták végig a mérkőzésen, emiatt ez egy nagyon sok futással járó csata volt. Ebből adódóan különböző összeállításokkal játszottunk. Szerettem volna, hogy Mirko a kapuban egy egész órát végig védjen, speciális állóképességet szerezzen. A Kecskemét ellen ez pont fordítva lesz, mert a kapusnak, akinek aznap jól megy tudni kell teljes mérkőzésidőt teljesíteni. Összességében azt kell mondanom, hogy a mérkőzés első pillanatától megvoltak a ziccerhelyzeteink, az első 15 percben hibáztunk szélről, ha azokat belőjük, akkor a mérkőzés már ott alapvetően eldől. A mérkőzés félidejéig kialakítottunk egy biztos előnyt, amit a másodikban megdupláztunk. A csapatnak bizonyos játékelemeivel elégedett lehetünk, van amin javítanunk kell.
Ebben a rohanós játékban megnő a támadásszám, ebből jön a 40 gól és ezért is kapunk 26-28 gólt, hiszen mindkét csapat átveszi a másik tempóját és dinamikus rohanós mérkőzés lesz, megnő a támadásszám.
Folyamatosan tovább építjük a csapatot, pénteken a Kecskeméttel játszunk, holnap már két edzéssel készülünk. Holnap délelőtt súlyzózás, délután indításos edzés, majd taktika a Kecskemét ellen. Utána kedden Csurgón nagy rangadó lesz majd, ami mind fizikailag mind egyébként próbára teszi a csapatot, amely nagyon jó a BL mérkőzés előtt, amely vasárnap lesz. Jónak ítélem meg a programot, hiszen folyamatosan egyre erősebb ellenfelekkel játszunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben