Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 12. 13:10, vasárnap | Helyi
Forrás: InfóVeszprém.hu

Magyar győztes az EU hamisítás elleni pályázatán

Magyar győztes az EU hamisítás elleni pályázatán

Magyar pályázat lett az első az Európai Bizottság és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) hamisítás és csalás elleni uniós pályázatán.

Szőnyi Gergely és Helényi Tamás pályázata lett a professzionális kategória győztese a „HandsOffMyDesign” („El a kezekkel a dizájnomtól!”) címmel kiírt pályázaton, így szerda este a Green Lake Pictures alkotói vehették át az OHIM 8000 eurós fődíját. A zsűri indoklása nemcsak a pályázat eredetiségét méltatta, de világos üzenetét és „vírusértékét”, könnyű terjeszthetőségét is kiemelte.

Az eseményt vezető Herczog Edit, a „Hamisítás, csalás és szervezett bűnözés elleni parlamenti fórum” elnöke szerint ma a hamisítás elleni küzdelem egyik alappillére a tájékoztatás és szemléletformálás. A képviselő úgy fogalmazott: „a feketegazdaság ellen kizárólag a fogyasztók folyamatos tájékoztatásával, illetve a szükséges, gyakran intenzív viták következetes lefolytatásával lehet felvenni a harcot.” A képviselő szerint a magyar kreativitást dicséri, hogy 2010-ben is magyar győztese volt a pályázatnak, akkor a debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyerte kisfilmjével az Európai Bizottság „Színtiszta utánzat” címmel kiírt kreatív pályázatát.


A díjnyertes magyar videó: http://www.youtube.com/watch?v=ruzNEYnVN2o

A győztes honlapja: http://greenlakepictures.com/
A verseny honlapja: http://www.handsoffmydesign.com/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: