Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 22. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Magyarország fizet elsőként

Magyarország fizet elsőként

Eljött a visszafizetés ideje. A portfolio.hu az UniCredit Bank elemzését idézi, mely szerint Magyarország kezdi meg elsőként a Nemzetközi Valutalap és az Európai Unió által, még 2008-ban utalt óriáshitel törlesztését.

A Világbank hitelpénzét nem hívtuk le, így legalább ez nem terheli az államkasszát.

Az idei utolsó negyedév magyar állami számláit fogja először terhelni az óriáshitel, jövőre azonban már nemcsak Magyarország, hanem Lettország, Románia, Szerbia és Ukrajna számára is esedékes a hiteltörlesztés. A 2008-ban kitört pénzügyi válságban az öt ország összesen 46,9 milliárd euró összegnek megfelelő hitelrészt hívott le a megállapodott keretekből.

Számunkra már idén egy 2 milliárd eurónak megfelelő törlesztés válik esedékessé az Európai Unió felé, az IMF-nek való törlesztéssel együtt jövőre pedig 3,6 milliárd eurót kell visszafizetni. Egyelőre úgy tűnik, hogy a korábban nemzetközi pénzügyi lélegeztetőre szorult kelet-közép-európai országok képesek fizetni a felmerülő terheiket. A probléma most éppen a dél-európai országokkal van.

OrientPress Hírügynökség, portfolio.hu

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.