Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Április 10. 12:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már 50 milliárd forintnyi adót igényeltek vissza a gyermeket nevelő szülők

Már 50 milliárd forintnyi adót igényeltek vissza a gyermeket nevelő szülők

Eddig több mint 162 ezer olyan a gyermeket nevelő szülő nyújtotta be adóbevallását, akinek jár a családi adóvisszatérítés. Az érintettek összességében már mintegy 50 milliárd forintnyi adót igényeltek vissza

- tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

A Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy azok, akik 2022. február 14-éig nem kapták meg automatikusan az adó-visszatérítésüket, a bevallásukban igényelhetik azt. Mindez rendkívül egyszerű, hiszen csak ki kell egészíteni az adóhivatal által kitöltött bevallási tervezetet.

Tállai András emlékeztetett, hogy az első körös kiutalási szakasz már 2022. február 14-én lezárult. A családi kedvezményre jogosultak, így többek között a gyermekes családok, a rokkantsági járadékban részesülők, a várandós édesanyák összességében több mint 610 milliárd forint adót kaptak vissza.

A második körös kiutalási szakasz március 1-én kezdődött. Azóta sokan, már több mint 162 ezren éltek a lehetőséggel, és igényelték vissza szja-bevallásukban a családi adóvisszatérítést - mondta az államtitkár.

Az adóhivatal nemcsak az előre kitöltött bevallással, valamint a felmerülő kérdések gyors és szakszerű megválaszolásával, hanem a visszajáró adó kiutalási idejének lerövidítésével is segít. A Pénzügyminisztérium kérésére a NAV megfelezte a 30 napos pénzkiutalási folyamatot, így a bevallás beérkezését követően soron kívül, akár már két héten belül utalja is a családoknak a visszajáró adót - mondta az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.