Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 11. 16:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már csak pár napig lehet kérni sms-ben az szja-bevallási tervezet postázását

Már csak pár napig lehet kérni sms-ben az szja-bevallási tervezet postázását

Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók március 18-áig többek között sms-ben, levélben vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján kitölthető űrlapon kérhetik az adóhivataltól,

hogy a személyijövedelemadó-bevallási tervezetüket nyomtatott formában küldje el nekik – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

A határidő lejárta után a tervezet már csak személyesen kérhető a NAV ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapu nyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.

Az szja-bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, amelyet a munkáltatók, kifizetők által megadott adatokból állít össze a NAV. A hivatal idén már több mint 5 millió embernek készít külön kérés nélkül szja-bevallási tervezetet, amelyben a hivatal kiszámítja a jövedelmet terhelő adót, számításba veszi az év közben levont adóelőleget és a figyelembe vett kedvezményeket. Az adóbevallási tervezetben szerepel mindezek egyenlege, ami lehet nulla, még fizetendő adó vagy az ügyfélnek visszajáró összeg.

Akinek van ügyfélkapuja, a NAV által elkészített adóbevallási tervezetet március 15-től megnézheti, és szükség esetén módosíthatja vagy kiegészítheti a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA portálon. Ha valaki a tervezet elérhetősége előtt elkészítette és benyújtotta az szja-bevallását a 18SZJA nyomtatványon, akkor a NAV által készített bevallási tervezetet figyelmen kívül hagyhatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.