Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 13. 09:28, vasárnap | Helyi
Forrás: OMSZ

Másodfokú riasztás van érvényben a széllökések miatt több dunántúli megyében

Másodfokú riasztás van érvényben a széllökések miatt több dunántúli megyében

Másodfokú riasztást adott ki szombat délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyére, valamint Vas és Zala egy részére az erős széllökések miatt.

Az OMSZ honlapján közzétett adatok szerint ezeken a területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer per órát.
A Dunántúl többi részén - Baranya és Tolna megye néhány kistérségétől eltekintve - az alacsonyabb első fokú riasztás van érvényben, csakúgy, mint Budapesten, valamint Pest megye nyugati és északi területén.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint viharos széllel és zivatarokkal érkezik délután Magyarország fölé egy hidegfront, amelynek nyomán jelentősen, 10-15 Celsius-fokkal csökken a levegő hőmérséklete. Ezt támasztja alá az idokep.hu honlapon olvasható, délután három óra után tett bejegyzés is, amely szerint Mosonmagyaróváron rövid idő alatt 28 fokról 18-ra zuhant a hőmérséklet.

A Főkert az MTI-hez eljuttatott közleményében arra kérte a budapestieket, hogy a balesetveszély megelőzése érdekében lehetőség szerint ne parkoljanak, illetve hosszabb ideig ne tartózkodjanak a fák alatt. Hozzátették, hogy az esetleg leszakadó ágakat munkatársaik a lehető legrövidebb idő alatt elszállítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.