Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. Október 15. 08:04, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: veszport.hu

Meg kell oldani a hajléktalankérdést Veszprémben is

Meg kell oldani a hajléktalankérdést Veszprémben is

Az érintett szervezetekkel közösen kellene javaslatot kidolgozni az ügyben Nagy Piroska önkormányzati képviselő szerint. Mint mondta, az elzárást nem megoldás.

Megoldást kell találni a problémára, mert városszerte jelen van. A hajléktalanok guberálnak, szemetelnek, hangoskodnak és minden dolgukat az utcán vagy a lépcsőházban végzik. A Haszkovó utca 18. számú épületénél és környékén sajnos ezek mindennapos esetek - mondta Nagy Piroska.

Úgy véli, megoldást jelenthetne az ellátó intézményekben való elhelyezés. Mint mondta, a cél nem az elzárás, hanem az emberi méltósághoz való jog sérelme nélküli élet, a hajléktalannak és a lakónak egyaránt. Véleménye szerint a megoldás kidolgozásába be kellene vonni a Máltai Szeretetszolgálatot, a rendőrséget, polgárőrséget, önkormányzatot, közterület-felügyeletet, civil szervezeteket és szociális intézményeket.

Esélyt kell adni a társadalmi visszailleszkedésre. Nem csak az utcán élők jogait, hanem az adófizetők jogait is védeni kell a lakótelepen, és az egész város területén – mondta, majd hozzátette, a közgyűlésen is szükséges beszélni erről, mert lépni kell.
Szólt arról is, a nagy szegénység miatt a környéken lakók egyébként szimpátiával tekintenek a hajléktalanokra, hiszen együtt éreznek, mert az adófizetőnek sem könnyű. Télen, nagy hidegben nem küldik ki a lépcsőházból az otthontalanokat, de néha ételt, italt is kapnak a lakóktól.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt