Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 11. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Még ma benyújthatják a hiányzó dokumentumokat a felsőoktatásba felvételizők

Még ma benyújthatják a hiányzó dokumentumokat a felsőoktatásba felvételizők

Éjfélig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét

- közölte az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-vel. A jelentkezők a pontszámításhoz szükséges (és a jelentkezéskor még nem csatolt) dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tudják feltölteni, itt követhetik nyomon a jelentkezéssel kapcsolatos dokumentumok elbírálását is. A jelentkezési helyek számától függetlenül elég mindent egy példányban feltölteni, de arra figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen és tartalmazza a jelentkező személyes adatait.

Nem kell feltölteni a 2006. január 1-je után megszerzett érettségi dokumentum (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát - így a 2018. május-júniusi érettségi eredményeket sem -, és a 2003. január 1-je után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat. Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal folyamatosan átveszi a közhiteles nyilvántartásból, és a jelentkezők ezeket folyamatosan láthatják az E-felvételiben.

Kitértek arra is: ha a diák a jelentkezés benyújtása után szerezte meg a nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

Az eljárás során a felvételizőknek egyetlen alkalommal van lehetőségük módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, ezt szintén szerdáig tehetik meg. Az E-felvételi felületén a Sorrendmódosítás menüpontban rendezhetők át a korábban megadott képzések, de új képzést már nem lehet rögzíteni.

A dokumentumpótlás és a sorrendmódosítás mellett szintén július 11-e a személyes adatok módosításának határideje.

A szeptemberben induló képzések ponthatárait várhatóan július 25-én este hirdetik ki, és ezek elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobiltelefonszámukat, még 25-én este SMS-értesítést is kapnak az eredményekről. A besorolási döntés - amely tartalmazza, hogy mely képzésen kezdheti meg a tanulmányait a felvételiző szeptemberben - legkésőbb augusztus 5-től az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, arról minden jelentkező e-mailben is értesítést kap - közölte az Oktatási Hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.