Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2021. Július 03. 11:04, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Megcsapolta rokona bankszámláját

Megcsapolta rokona bankszámláját

A rendőrök vádemelést javasolnak a csalással gyanúsított férfi ellen.

Egy bácsalmási lakos 2021. február 23-án bejelentést tett a helyi rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki hónapokon keresztül pénzt emelt le a bankszámlájáról. A feljelentő elmondta, hogy az egyik tranzakció során feltűnt neki, hogy kevesebb pénz van a számláján, mint kellene, így több hónapra visszamenőleg ellenőrizte a banki kivonatait. Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy közel 900 ezer forintja szőrén-szálán eltűnt – közölte a rendőrség szombaton.

Az iratokból aztán kiderült, hogy a sértett egyik rokona 2020. márciusától kezdődően 5000 és 100 ezer forint közötti összegeket utalt át magának. A férfi kihasználta, hogy áldozata egyszer segítséget kért tőle egy internetes utalás során: a tranzakciót a csaló a saját telefonján hajtotta végre, majd az elmentett adatokkal visszaélve károsította meg 58 éves rokonát.

A 23 éves tataházi illetőségű gyanúsítottat információs rendszer felhasználásával, üzletszerűen, nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a rendőrök. A szabadlábon védekező férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a pénzösszegeket minden esetben elköltötte.

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói az ügyben a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 17:06, szombat | Kék hírek

Megszegte a távoltartást a bántalmazó volt élettárs

Az 51 éves siófoki férfi korábban bántalmazta volt élettársát, a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

2022. Május 21. 06:00, szombat | Kék hírek

Sínek talpfájából lopott - Keresik

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 12:47, péntek | Kék hírek

Dílerbandát számoltak fel Hajdú-Bihar megyében

Egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet hét tagját fogták el a rendőrök kedden Hajdú-Bihar megyében - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

2022. Május 19. 14:08, csütörtök | Kék hírek

Tizenhatszorosan körözték, elfogták

A fővárosi nyomozók elfogták a tizenhatszorosan körözött férfit.